Sainsbury biedt groentenboxen aan voor € 3,42

VK: AF Blakemore benoemt Carol Welch tot nieuwe CEO
AF Blakemore, een van de grootste particuliere familiebedrijven in het Verenigd Koninkrijk, kondigt met genoegen aan dat Carol Welch in april als CEO in dienst treedt, als opvolger van Jerry Marwood die vertrekt om zich meer te richten op zijn niet-uitvoerende bestuursfuncties en adviesfuncties.
Bron: newsfilecorp.com 

VK: Sainsbury's geprezen voor voordelige 'don't waste me' groenteboxen van € 3,42
Sainsbury's is door het winkelend publiek geprezen voor het aanbieden van grote boxen met groenten en fruit voor slechts € 3,42. De boxen zijn voorzien van een etiket met de tekst 'taste me don't waste me' en lijken deel uit te maken van een poging om voedselverspilling in winkels tegen te gaan en gezonde voeding betaalbaar te maken.
Bron: coventrytelegraph.net 

VK: Costcutter eigenaar Bestway koopt aandeel Sainsbury's, maar overweegt geen bod
Particuliere retailgroep Bestway, de eigenaar van Costcutter, heeft een belang van 3,4% in Sainsbury's genomen en beschrijft de stap als een investering en niet als een stap in de richting van een overnamebod op de op één na grootste Britse supermarktgroep. Bestway, dat zichzelf beschouwt als het zevende grootste familiebedrijf in het Verenigd Koninkrijk met een omzet van ongeveer € 5,1 mld, zei dat het van plan is om zijn aandelen aan te houden en dat het ernaar uitkijkt om het managementteam te ondersteunen.
Bron: reuters.com 

Britse Asda schrapt 211 managers van nachtdiensten
De Britse supermarktgroep Asda is van plan om 211 nachtploegmanagers te schrappen omdat het bedrijf op zoek is naar besparingen. De werkpatronen van 4.137 werknemers zouden ook worden beïnvloed. Zij behouden hun uren, maar krijgen geen nachtdienstpremie.
Bron: reuters.com 

Spar-netwerk breidt uit met nieuwe winkel in Letland
Spar heeft zijn activiteiten in Letland uitgebreid met de opening van een nieuwe winkel in Rēzekne. Om meer gemeenschappen een levensmiddelenaanbod van hoge kwaliteit te kunnen bieden, streeft Spar Letland ernaar zijn totale aantal winkels in de komende maanden op 24 te brengen. In de winkels van Spar Letland is een breed assortiment producten verkrijgbaar, waaronder Spar huismerkproducten, AGF, bakkerijproducten en vleesproducten.
Bron: spar-international.com 

VK: Morrisons onthult omzet en winst gedaald in 2022 ondanks prijsverhoging
Morrisons heeft bekendgemaakt dat zijn omzet en winst vorig jaar zijn gedaald, ondanks prijsverhogingen. Morrisons wijt de daling aan het feit dat het winkelend publiek "steeds pessimistischer" wordt door de stijgende kosten van levensonderhoud, politieke onzekerheid en hogere kosten. De retailer, die vorig jaar zijn plaats als vierde grootste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk verloor aan Aldi, zei dat de onderliggende winst in het jaar eindigend op 30 oktober met 15% daalde tot € 944 mln, omdat de verkoop in de winkels met 4,2% daalde.
Bron: theguardian.com 

‘Dry Misting’ gepresenteerd op Fruit Logistica en EuroShop 2023
Dry Misting, een duurzame oplossing om voedselverspilling tegen te gaan, zal opnieuw worden getoond op Europa's grootste vakbeurs voor AGF, Fruit Logistica in Berlijn, en de nr 1 retailerbeurs, EuroShop, in Düsseldorf. Afgelopen december werd Dry Misting, ontwikkeld door Contronics, door een jury van retailers uitgeroepen tot 'meest innovatieve oplossing tegen voedselverspilling' in de ECR Food Waste Challenge.
Bron: esmmagazine.com 

VK: CMA gaat 'groene' claims bij verkoop van huishoudelijke benodigdheden onderzoeken
De CMA gaat de juistheid onderzoeken van "groene" claims over huishoudelijke benodigdheden, zoals voedsel, drank en toiletartikelen, om ervoor te zorgen dat het winkelend publiek niet wordt misleid. De maatregel is een uitbreiding van de lopende werkzaamheden van de Competition and Markets Authority (CMA) op het gebied van "greenwashing", waarbij tot op de bodem wordt uitgezocht of producten en diensten die beweren groen of milieuvriendelijk te zijn, correct aan de consument worden verkocht.
Bron : gov.uk 

Tesco werkt samen met groententelers voor uitrol van CO2-arme meststoffen
Tesco werkt samen met vijf van zijn grootste groenteleveranciers om de "grootste" commerciële introductie van CO2-arme meststoffen ooit in het Verenigd Koninkrijk te starten. De supermarkt beweert dat dit de voedselzekerheid zal verbeteren en de uitstoot in de hele toeleveringsketen zal verminderen, zonder extra kosten voor de telers.
Bron: businessgreen.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.