Leverancier vezelverpakking investeert € 11 mln

Solidus Solutions investeert 11 miljoen euro in Futurline, een reeks innovatieve retailverpakkingen, waaronder skinverpakkingen, MAP (Modified Atmosphere Packaging) en punnets, die al worden uitgerold in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Onder invloed van de vraag naar duurzaamheid - uit onderzoek blijkt dat meer dan vier op de vijf consumenten dit onderwerp belangrijk vinden bij de aankoop van voedsel en drank - bieden de nieuwe verpakkingen een duurzamere oplossing zonder afbreuk te doen aan de behoefte aan gemak. De investering toont het streven van Solidus naar voortdurende innovatie, met een assortiment aan retail- en foodserviceproducten die als onderdeel van hun circulaire strategie de milieu-impact verminderen en tegelijkertijd hoogwaardige, kosteneffectieve oplossingen bieden aan retailers en eindgebruikers.

Voor de nieuwe skin- en MAP-verpakkingen van Solidus wordt ten minste 80% minder plastic gebruikt, dat gemakkelijk kan worden gescheiden, zodat de op papier gebaseerde materialen na gebruik volledig kunnen worden gerecycled. De trays zijn ontwikkeld om met minimale aanpassingen op bestaande verpakkingsmachines te draaien, wat de overgang van plastic naar papieren verpakkingen vergemakkelijkt en de kosten voor nieuwe machines wegneemt.

Skinverpakking is ook geschikt voor vlees en gevogelte en voldoet aan de vraag van de consument naar kant-en-klare producten; de diepvacu├╝mtechnologie ondersteunt de houdbaarheid van producten zodat er minder beschermende verpakkingsvullers nodig zijn. Daardoor is het een kosteneffectieve optie in vergelijking met andere methoden.

MAP biedt oplossingen voor de retail en foodservice voor groenten, fruit, vlees, vis, kant-en-klare maaltijden, snacks en koffie. MAP-producten zijn gemaakt van minstens 80% minder plastic en hebben dezelfde houdbaarheid als hun plastic tegenhangers.

Punnets zijn een 100% recyclebare oplossing voor zachtfruit, champignons en groenten, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Het karton biedt stevigheid en vochtbestendigheid, waardoor de producten beter beschermd zijn dan bij plastic en vouwkarton.

Voor meer informatie:
Solidus Solutions Group B.V.
Industrieweg West 3
9665 PX Oude Pekela
+31 (0) 503 033 000
info@solidus-solutions.com
solidus-solutions.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.