Brix-gehalte zal vanaf dat moment op een goed niveau zijn

"Export Indiase druiven zal vanaf week 6 aantrekken"

Volgens Samir Singh, business promoter van de Indiase druivenexporteur Mersel Foods, heeft het druivenseizoen in India enkele weken vertraging opgelopen door de weersomstandigheden in de druivengaarden: "Het druivenseizoen is, zoals verwacht, traag op gang gekomen, omdat het snoeien in de meeste druivengaarden ongeveer twee weken werd uitgesteld. Deze vertraging werd veroorzaakt door de lange regenperiode van afgelopen zomer. De exportvolumes zullen vanaf week 6 aantrekken, wanneer druiven met een goede brix beschikbaar komen. De oogst van dit jaar is van goede kwaliteit en er is voldoende volume beschikbaar."

Singh stelt dat, aangezien er niet veel druiven van andere oorsprong op de markt zijn, de vraag naar Indiase druiven op een solide niveau ligt. "Er is een goede vraag naar Indiase druiven op de Europese markt, omdat de kwaliteit elk jaar verbetert. Het feit dat er niet veel druiven van andere oorsprong op de markt zijn, helpt zeker. Momenteel zijn de prijzen aan de hogere kant, maar ze zijn voorlopig stabiel, omdat de volumes beperkt zijn. Toch hopen en verwachten we dat de prijzen binnen enkele weken zullen dalen."

Wat de exportvolumes naar Europa betreft, verwacht Singh dit seizoen meer druiven naar de Europese markt te verschepen dan vorig jaar: "Als de weersomstandigheden voor de rest van het seizoen even goed zijn als tot nu toe, wordt het een heel goed seizoen, zowel wat de kwaliteit als de hoeveelheden betreft. Als we kijken naar de Indiase exportvolumes naar Europa, verwachten we dat het totale exportvolume groter zal zijn dan het volume van vorig jaar, dat 105.827 ton bedroeg", besluit hij.

Voor meer informatie:
Samir Singh
Mersel Foods Pvt. Ltd.
Tel: +371 29516075
samir@unisel.lv
www.merselfoods.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.