1.100 bezoekers in de Zeelandhallen

Fotoreportage Zeeuwse Fruitteeltdag

Tholen - Woensdag 26 januari waren de Zeelandhallen gevuld met bijna 85 bedrijven verdeeld over 75 stands. De Zeeuwse Fruitteeltdag trok ruim 1.100 bezoekers naar het Zeeuwse Goes. De afgelopen editie was door Corona gecanceld dus het was vier jaar geleden dat de beurs werd georganiseerd. Toen waren er nog zo'n 800 bezoekers.

Veel toeleveranciers maakten van de gelegenheid gebruik om hun innovaties op machine- en rassengebied te tonen. Zo presenteerde FruitMasters haar nieuwste aanwinst in haar rassenportfolio: Wurtwinning. Met dit nieuwe appelras zet Fruitmasters een duidelijke koers in naar een groenere appelteelt. Wurtwinning is een ras van Fresh Forward en een kruising van Honeycrisp en SQ159 (rasnaam Magic Star/Natyra). Net als SQ159 blinkt Wurtwinning uit in smaak, maar het ras is beduidend eerder plukrijp, ongeveer gelijktijdig met de eerste pluk van Jonagold. 

Bovenal was de beurs een echte relatiebeurs voor de mensen uit de Hollandse en Belgische fruitteelt en er heerste dan ook een gemoedelijke sfeer op deze dag. Organisator NFO blikt dan ook terug op een zeer geslaagde dag. Over twee jaar staat de jubileumeditie gepland.

Klik hier voor de fotoreportage van de Zeeuwse Fruitteeltdag


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.