Uit de oude doos: Veel vraag naar Nicola aardappelen

Handelsmaatschappij Van Rijn te 's-Gravenzande is de importeur voor Nederland van Nicola aardappelen. Het bedrijf exporteert van de Nicola de pootaardappels naar vele landen, waaronder Cyprus. De consumptieaardappelen koopt van Rijn weer terug van Cyprus Potato Marketing Board. Van Rijn heeft een nauw samenwerkingsverband met 5 groothandelaren t.w. Joh. van Kampen Aardappelgroothandel te Hillegom, Verwey Aardappelen Barendrecht te Barendrecht, P.M. van Hout te 's-Gravenzande, firma T.L. Werkman & Zn. te Uithuizen en de firma F. Feenstra te Genemuiden. De heer Hans van Kampen is erg enthousiast over de Nicola en de samenwerking met de importeurs en met zijn panellisten.

Hans van Kampen verkoopt 6 pallets aan een klant

Hans van Kampen: "Het staat buiten kijf dat we een goed product verkopen. De Nicola komt tijdens eettesten nogal eens als de beste en lekkerste aardappel uit de bus. Deze aardappel kan de consument nu het hele jaar door vers eten. De in Nederland geteelde Nicola is van augustus tot mei verkrijgbaar. Van maart tot half juli hebben we de verse oogst van Cyprus. Momenteel is de vraag naar de Nicola bijzonder goed. Het is jammer dat de importen nog te beperkt zijn. Van de 150.000 ton aardappelen die op Cyprus groeit is thans 35% Nicola. Deze gaan naar Scandinavië, Engeland, West-Duitsland, België en Nederland. De vraag is bij ons zo goed, dat wij volgend jaar alleen al zo'n 10.000 ton ervan zullen verkopen. Als je een goed product hebt, kun je dit ook gemakkelijk promoten."

Een groep Nicola fans op excursie in Cyprus

Onlangs zijn we met een groep Nederlandse grossiers en detailhandelaren een week naar Cyprus geweest, 35 man in totaal. Onze relaties konden zich daar overtuigen van de groei- en oogstmethodes. Op de bijgaande foto's is te zien dat het allemaal puur handwerk is. De aardappelen worden met de grootste zorg geoogst, gebaald en getransporteerd. De partijen komen allemaal in containers aan, waardoor transportschade vrijwel uitgesloten is. Gezien de gunstige berichten die we via de detailhandelaren van de consument ontvangen, is de toekomst voor dit ras hoopvol. De consument wil graag het hele jaar door dezelfde aardappel eten. Tot op heden was dit eigenlijk onmogelijk, maar wij hebben, tot tevredenheid van de consument hiermee een begin gemaakt. De consument is steeds meer bereid een verse aardappel te kopen en de praktijk leert dat deze duurdere verse aardappel goed wordt afgenomen."

De Nicola wordt met de hand opgeraapt

Bron: Primeur 13 - Jaargang 04 - 30 april 1990


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.