Chimera flowpacker streeft naar meer duurzaamheid

Na goede resultaten te hebben behaald in 2022, zowel in Italië als in het buitenland, is GNA weer klaar om deel te nemen aan de Fruit Logistica, met enkele nieuwigheden.

"In de loop van de tijd zijn de verpakkingsmaterialen veranderd en tegenwoordig vraagt de markt om meer duurzaamheid. Ook wij fabrikanten van verpakkingslijnen moeten ons aanpassen. We vertrekken weer naar de beurs in Berlijn met onze Chimera horizontale flowpacker, waarbij we ons concentreren op oplossingen in verschillende materialen die een alternatief voor plastic bieden", melden de bedrijfsleiders.

Chimera is ontworpen met een hoge beschermingsgraad en daarom geschikt voor het verpakken van alle soorten vaste producten, food en non-food. De machine is inzetbaar in diverse sectoren, onder meer voor de verpakking van voorgesneden groenten en fruit. 

"De verpakkingsmachine kan werken met composteerbare films en biologisch afbreekbare kunststoffen, maar kan ook perfect om met papier. Een software beheert de verbinding tussen de verwerkingslijn en het verpakkingssysteem. Met een frame gemaakt van INOX 304 staal en aluminium is Chimera een zeer performante, flexibele en betrouwbare machine. Ze is bovendien modulair en dus aanpasbaar. De borstelloze motoren zorgen voor een perfecte controle van de verpakkingsmachine, een van de pluspunten van ons ontwerp." 

De flowpacker kan worden uitgerust met een automatische synchronisatie. Voor een uitstekende bewaring van het product garandeert de machine perfect gesloten verpakkingen, met twee dwarslassen en een seal. Ze heeft een mechanische snelheid tot 80 cycli per minuut (afhankelijk van het product) en de verschillende functies worden beheerd via een PLC. Het meertalige touchscreen vergemakkelijkt de voorbereiding en opslag van gegevens voor het opstarten. 

Op de beurs in Berlijn zal het bedrijf ook een nieuwe verticale verpakkingsmachine presenteren. "Maar om daarover meer te weten te komen, nodigen we geïnteresseerden graag uit op onze stand voor een buitengewone ervaring", besluiten de managers.

GNA exposeert op Fruit Logistica in hal 1.1, stand A-40.

Voor meer informatie:
GNA s.r.l.
Via Progresso, 15 - z.i. Ponte Rizzoli
40064 Ozzano dell'Emilia (BO) - Italië
Tel: +39 (0)51 799226
info@gnasrl.com
www.gnasrl.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.