Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fellini Patrizio

Nu ook zero residu radicchio

Het assortiment residuvrije groenten van het Italiaanse Fellini Patrizio breidt zich verder uit: sinds enkele weken is er nu ook ronde zero residu radicchio. "Op dit moment komt het product uit de regio De Marken. Tot en met november hadden we teelt in Romagna. De kwaliteit is goed en de oogst overvloedig", zegt verkoopdirecteur Emile Fellini.

Dankzij een vrij strikte discipline en de keuze van rustieke rassen en geschikte bodems is het mogelijk om een zero residu product te verkrijgen. "Dit is een nieuwe kans voor de consument om een zero residu product aan te schaffen. Ondanks de hogere teeltkosten is het niet mogelijk om een adequate prijs te krijgen, maar voor de retail is het belangrijk om nieuwe producten aan te bieden aan de klanten."

Fellini heeft 8 maanden per jaar radicchio beschikbaar, alleen in de zomer is het aanbod onderbroken. "De overlapping van oogstcycli heeft geleid tot een concentratie van het aanbod van conventionele radicchio die de prijzen heeft gedrukt. Nu wordt al het product opgeslagen en vindt de verkoop geleidelijk plaats, maar soms dekken de prijzen niet eens de teeltkosten." 

Het commerciële team van Fellini: Luca Pollarini, Luca Zucconelli, Emile Fellini en Andrea Pignato

De opslagkosten zijn een grote uitdaging voor alle verwerkings- en afzetbedrijven. "In iets meer dan een jaar tijd zijn ze met 35% gestegen en als de verkoopprijzen de komende weken niet stijgen, zal de balans in het rood staan. Donkerrood zelfs", besluit Fellini.

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 659 777
emile@fellinipatrizio.it 
www.fellinipatrizio.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.