Uber Freight ontslaat 150 mensen

Thierry Cotillard verkozen tot voorzitter van de Franse Société Les Mousquetaires
De geassocieerde leden van de Franse Groupement Les Mousquetaires hebben bekendgemaakt dat Thierry Cotillard is benoemd tot voorzitter van de Société les Mousquetaires, het bestuursorgaan van de groep. De aankondiging werd gedaan tijdens de algemene vergadering van Groupement Les Mousquetaires.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Groenteboxenbedrijf Riverford verdubbelt uitbetaling aan oprichter ondanks winstdaling
Het biologische groentebedrijf Riverford heeft vorig jaar zijn dividend aan zijn oprichter, Guy Singh-Watson, verdubbeld tot € 968.669 en de bonuspool voor zijn werknemers verdrievoudigd tot € 2,7 mln, ondanks een duik in de winst. De omzet steeg met 1% tot € 126,2 mln in het jaar tot 30 april 2022. Het bedrijf zei echter dat de handelsomstandigheden en de kostendruk dit jaar en volgend jaar tot de slechtste in zijn 36-jarige geschiedenis zouden kunnen behoren, nadat de winst met 56% daalde tot € 5,9 mln. Riverford, dat biologische groentekisten levert aan 200.000 huishoudens, liet weten dat de winst was aangetast door de gestegen marketingkosten en de loonsverhogingen om een erkende werkgever met een echt leefbaar loon te worden, alsmede door de overschakeling op volledig zelfcomposteerbare verpakkingen. Het bedrijf zei dat de nieuwe verpakking € 797.727 aan kosten had toegevoegd.
Bron: theguardian.com 

Spaanse e-commerce groeit met 20% in 2023
De bruto omzet in de Spaanse e-commerce zal naar verwachting eind dit jaar met 20% zijn gestegen. Het land zal naar verwachting € 65,3 mld aan omzet genereren, waarvan 17% door online verkoop. Nu heeft de Spaanse nationale commissie voor markten en mededinging (CNMC) gemeld dat de elektronische handel in het land in het eerste kwartaal van 2022
€ 15,6 mld heeft gegenereerd. Dit is een groei van 25,3% ten opzichte van 2021.
Bron: ecommercenews.eu 

VK: Werken van 5 - 9, geen goed idee voor gezond eten!
Uit het nieuwe onderzoek van Sainsbury's blijkt dat bijna een kwart (23%) van de werknemers met nachtdiensten waarschijnlijk een maaltijd overslaat en meer dan een op de 10 (16%) geeft toe dat er sommige weken zijn waarin ze geen groenten en fruit eten. Daarom heeft de supermarkt het 'Flourish Fuelling Station' gepresenteerd, waar tijdens de ongezellige uren gratis warme en gezonde maaltijden uit het nieuwe Flourish-assortiment worden verstrekt. Het volledige assortiment omvat meer dan 65 producten, elk boordevol gezondheidsvoordelen, met prijzen die variëren van € 1,13 tot € 4,55.
Bron: about.sainsburys.co.uk 

Nederland: Amsterdamse supermarkt biedt gratis boodschappen, levenscoach aan gezinnen met problemen
In de Wildemanbuurt in Amsterdam Nieuw-West is een nieuwe, extra speciale supermarkt geopend. De Fris Supermarkt biedt gratis boodschappen voor kwetsbare gezinnen, met als enige voorwaarde dat zij ook de hulp accepteren van een levenscoach van Studiezalen, de stichting achter Fris, meldt het Parool. Fris, staat voor de verse producten en de frisse start waarmee de supermarkt gezinnen hoopt te helpen.
Bron: nltimes.nl 

CJ Lang selecteert Relex voor automatisering en optimalisering aanketenprocessen
CJ Lang & Son, de groothandel voor Spar in Schotland, heeft Relex Solutions, leverancier van geïntegreerde oplossingen voor aanbodketen en retailplanning, geselecteerd om zijn supply chain-processen te automatiseren en te optimaliseren.
Bron: talkingretail.com 

Lidl spreekt onze taal: retailer kondigt Welshe taalcertificering aan
Lidl is de eerste supermarkt die het prestigieuze Cynnig Cymraeg-certificaat van de Welsh Language Commissioner heeft gekregen. Met 55 winkels in heel Wales heeft Lidl hard gewerkt om de invoering en integratie van het Welsh in de winkels te ondersteunen. Deze certificering erkent Lidl's voortdurende inzet voor deze zaak.
Bron: corporate.lidl.co.uk 

De Ierse tweeling The Happy Pear: "Het eten van een plantaardig dieet is de beste manier om je ecologische voetafdruk aan te pakken"
Happy Pear-tweeling David en Stephen Flynn over hoe je gelukkiger, gezonder en milieuvriendelijker kunt zijn. Dertig per week. David: "Het American Gut Project, een crowdfunded burgerwetenschappelijke inspanning, ontdekte dat het belangrijkste wat je kunt doen om je darmgezondheid te verbeteren is om meer fruit, groenten, bonen, peulvruchten, zaden en volle granen te eten. Probeer elke week minstens dertig verschillende soorten te eten. In ons nieuwste boek, The Veg Box, hebben we de tien meest voorkomende groenten in Ierland genomen en ze op tien manieren bereid, met hooguit tien ingrediënten."
Bron: hotpress.com 

Uber Freight ontslaat 150 mensen
Uber Freight verklaarde dat het ongeveer 150 werknemers zal ontslaan, of ongeveer 3% van zijn personeelsbestand, nu de economische onzekerheid de vraag naar transportdiensten onder druk zet. De divisie van Uber Technologies zei dat de ontslagen beperkt zullen blijven tot de digitale bemiddelingsactiviteiten die verladers koppelen aan truckers die vracht willen vervoeren.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.