Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Exportverbod in Oezbekistan en Kazachstan voor uien en wortelen

In heel Centraal-Azië leidt de strengste winter sinds 2008 tot tekorten aan basisgroenten. De prijzen stijgen naar het noorden in een regio die nog steeds lijdt onder de door Covid veroorzaakte voedselinflatie. In Oezbekistan heeft de recordvorst de tekortkomingen van het nationale energiesysteem aan het licht gebracht: zelfs de inwoners van de hoofdstad zaten dagenlang zonder stroom. Maar de kou heeft ook de landbouwsector in het dichtstbevolkte land van de regio getroffen.

Op 20 januari kondigde de Oezbeekse minister van Landbouw een exportverbod van vier maanden voor uien aan nadat de prijzen in drie weken tijd waren verdubbeld. Kazachstan volgde vorige week het voorbeeld van Oezbekistan door de uitvoer van wortelgroenten te verbieden. Het ministerie van Handel en Integratie zei op 22 januari dat de prijzen voor Kazachse uien in een week tijd met meer dan 5 procent waren gestegen.

Bron: eurasianet.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.