Chili exporteerde 67.000 ton pruimen

De Chileense pruimenexport bereikte in 2022 tegen € 235,4 mln, wat overeenkomt met 67.000 ton. China, Mexico en het Verenigd Koninkrijk zijn de drie belangrijkste importeurs van deze gedroogde vrucht geworden, op een totaal van 81 bestemmingen. China, dat ook een sterke importeur van verse pruimen is, ontving 11.582 ton (€ 33,5 mln); Mexico ontving 6.677 ton (€ 22,4 mln) en het Verenigd Koninkrijk 5.295 ton (€ 19 mln).

Uitvoerend directeur van Chileprunes, Pedro Acuña: "Dankzij een areaal van 12.550 ha pruimen, voornamelijk gelegen in de regio VI - een rijk fruitgebied op enkele kilometers ten zuiden van de hoofdstad Santiago -, is Chili in staat een totale teelt van pruimen van ongeveer 100.000 ton per jaar te realiseren, "waarvan twee derde wordt gebruikt voor pruimen, die na het droogproces in hun natuurlijke staat worden verwerkt, in containers worden vervoerd volgens de eisen van de klant, rechtstreeks naar de retail of in bulk, wat een enorm gediversifieerd eindproduct oplevert waarvan de kwaliteit constant blijft."

Bron: chileprunes.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.