Australië: Truffels in opmars

Truffels kunnen heel moeilijk te kweken zijn. Hoewel grote delen van het Australië van de staat geschikt zijn voor de truffelteelt, doet slechts een klein aantal Zuid-Australiërs een poging. Toch kunnen ze meer dan 1000 euro per kilo opbrengen, wat ze tot een winstgevende onderneming maakt voor wie ze kan kweken. Het kan ook een moeilijke handel zijn om mee te beginnen. Telers moeten bomen planten die geënt zijn met truffelsporen en tot 12 jaar wachten voordat ze commerciële hoeveelheden van de schimmel produceren. Als ze erin slagen enkele truffels te kweken, is een speciaal getrainde hond of varken nodig om ze op te sporen.

Katherine Faull, vicevoorzitter van de Australian Truffle Industry Association, zei dat de staat achterloopt op grotere producenten zoals Tasmanië, West-Australië en Victoria, maar dat de belangstelling groeit.

"Er zijn hier waarschijnlijk meer truffelteeltbedrijven dan het grote publiek weet," zei ze. "We hebben momenteel minstens 20 truffelkwekerijen in Zuid-Australië en meer dan 6.000 truffelbomen in de hele staat."

Zuid-Australië heeft truffelboomgaarden in de Adelaide Hills, Clare Valley, Fleurieu Peninsula en de Limestone Coast.

Bron: abc.net.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.