Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Zorgen over Libanese appelseizoen

Na een goed seizoen voor Libanese appels vorig jaar, hebben de Libanese appeltelers meer zorgen over het huidige seizoen. Rudolph Elias, directeur van het exportbedrijf Agreen Organics, spreekt over de uitdagingen van het appelseizoen in Libanon.

"Vorig jaar hadden we koud weer in Libanon, wat goed is voor de appelteelt, en het seizoen was uitstekend wat kwaliteit en volumes betreft. Dit jaar liggen de temperaturen hoger dan het seizoens-gemiddelde. Het is daarnaast een slecht teken dat er weinig sneeuw is gevallen en de skistations nog niet open zijn. Als dit zo doorgaat, zal het volume van de appels dalen. We hebben nog hoop voor februari, want de winter is nog niet voorbij," legt Elias uit.

Libanese appels worden bijzonder gewaardeerd door Egyptische en Iraakse importeurs: "We hebben meer dan 50 containers met appels en andere groenten en fruit naar deze twee landen uitgevoerd. Op het gebied van marketing en inkoop streeft Agreen naar een duurzaam en bevredigend bedrijfsmodel voor alle partijen in de waardeketen, aldus Elias: "We gebruiken een fairtrade model, onze verkoopprijzen worden vooraf aan onze partners en leveranciers bekendgemaakt, waardoor we de beste kwaliteit kunnen inkopen op een duurzame manier voor iedereen."

"Wij telen een deel van onze volumes en begeleiden andere telers door toezicht te houden op alle fasen van de teelt, om ervoor te zorgen dat de oogsten voldoen aan onze normen en de eisen van onze klanten, als onderdeel van onze biologische certificering," legt Elias uit.

Eind 2022 maakte de exporteur deel uit van een delegatie van Libanese telers die de VAE bezochten om de zakelijke mogelijkheden in het land en andere landen aan de Arabische Golf te verkennen. "Het was een zeer interessant bezoek. We hebben informatie uitgewisseld met verschillende kopers en ons inzicht in de markt vergroot. Momenteel zijn we bezig met het opvolgen en oplossen van technische problemen waardoor we aan deze markt kunnen gaan leveren."

Te midden van de wereldwijde inflatie, die de teeltkosten verhoogt, en de steeds onvoorspelbaardere weersomstandigheden, zegt de producent dat hij zich vooral bezighoudt met "kwaliteitsverbetering": "We willen ons onderscheiden met kwaliteitsproducten, de markten zullen uiteindelijk vanzelf in evenwicht komen en tot rust komen door de kracht van de omstandigheden."

Voor meer informatie:
Rudolph Elias
Agreen SAL
Tel: +961 9 211411
info@agreen.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.