Saoedi-Arabië start aanplant van 49 mln fruit- en citroenbomen

Het ministerie van Milieu, Water en Landbouw van Saoedi-Arabië is begonnen met de uitvoering van de eerste fase van twee initiatieven om 49 miljoen fruit- en citroenbomen te planten in verschillende regio's, als onderdeel van het Saudi Green Initiative. Het gaat om 45 miljoen fruitbomen in terrassen en 4 miljoen citroenbomen met herbruikbaar water tegen 2030.

Deze initiatieven zullen naar verwachting voorzien in meer dan de helft van de fruitimport van het land, zodat de doelstellingen van de Vision 2030 van het Koninkrijk kunnen worden bereikt. In het kader van de initiatieven zullen 45 miljoen fruitbomen worden geplant in de regio's Makkah, Asir, Al-Baha en Jazan, en 4 miljoen citroenbomen met herbruikbaar water in de regio's Riyad, Oostelijke Provincie, Makkah, Najran, Qassim, Madinah, Al-Baha, Asir en Jazan.

De initiatieven zullen naar verwachting effectief bijdragen aan de duurzaamheid, de teelt en de teelt van het fruitgewas om voedselzekerheid en duurzame ontwikkeling te bereiken, regenwater en hernieuwbaar water te benutten en daarvan te profiteren bij irrigatie en het aanvullen van grondwaterreserves.

Bron: saudigazette.com.sa


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.