LNG-crisis in Pakistan leidt tot gevaarlijke handel in zakken gas

Inwoners van het district Karak in het noordwesten van Pakistan gebruiken slangen om gas af te tappen van de hoofdleidingen en vullen plastic zakken met aardgas om het naar hun huizen te brengen om te koken.

Deze riskante en illegale manieren om aan aardgas te komen voor de kookbehoeften van hun huishoudens getuigen van grote wanhoop en falen van de plaatselijke autoriteiten, zo melden meerdere media.

"Pakistan zonder aardgasvoorziening naar huizen, inwoners van Karak, dragen gas voor hun huishoudelijke behoeften in plastic zakken," twitterde Ghulam Abbas Shah, een Pakistaanse omroepjournalist, eind december.

"Ze verplaatsen letterlijk bommen. Karak heeft enorme geschatte reserves aan olie en gas, terwijl aan de Karak bevolking sinds 2007 geen legale gasaansluitingen zijn verstrekt," zei hij.

De autoriteiten hebben niet de nodige infrastructuur aangelegd om de lokale bevolking van gas te voorzien, ondanks de enorme natuurlijke gas- en olievoorraden van de regio, aldus de bewoners. Deze onwettige, geïmproviseerde techniek, plaatselijk "zakgas" genoemd, houdt een hoog explosierisico in. Als gevolg van slinkende gasbronnen en niet nagekomen leveringsovereenkomsten door buitenlandse LNG-leveranciers, zijn de bewoners gedwongen zich tot deze gevaarlijke manieren te wenden.

Lees meer op interestingengineering.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.