Samenwerking kok en veredelingsbedrijf mondt uit in rechtszaak

De samenwerking tussen een bekende tv-kok en een Nederlands tomatenveredelingsbedrijf is dubbel en dwars ten einde en is zelfs geëindigd voor de rechter. De hoge facturen van de tv-kok zijn voor het veredelingsbedrijf reden geweest om de samenwerking niet te continueren, terwijl de manager van de kok verwachtte dat de samenwerking werd voortgezet. Hij eiste bijna 4 ton van de veredelaars, maar daar ging de Rechtbank Den Haag niet in mee, zo blijkt uit een uitspraak van 25 januari. 

Geen overeenkomst
De samenwerking startte op 1 januari 2018 voor twee jaar. De kok was onder meer op beurzen present in de stand van het veredelingsbedrijf. Ook figureerde hij in een bedrijfsfilm. De samenwerking en de persoonlijke klik was altijd prima, blijkt uit de rechtbankstukken.

Tijdens het overleg over het nieuwe contract besloot de veredelaar echter de samenwerking te stoppen. Dit nadat er voor twee video's pittige facturen gestuurd zijn en betaling even op zich liet wachten.

De facturen zijn netjes betaald, maar van een nieuw contract was wat de veredelaar betreft geen sprake meer. De kok en de manager zeggen schade te hebben geleden door wat zij 'onaanvaardbaar afbreken van de onderhandelingen' noemen. Maar volgens de rechter was het contract en de samenwerking nog helemaal niet verlengd, omdat er op belangrijke punten als de prijs en portretrecht nog geen overeenstemming bereikt was. 

'Redelijke vergoeding'
Nu de samenwerking is gestopt, claimt de manager van de kok voor gebruik van 'de naam en faam' van de kok een vergoeding vanaf januari 2020, in totaal 225 duizend euro. De rechter vindt dat helemaal geen 'redelijke vergoeding', gelet op de coronaperiode en de bescheiden omvang van de werkzaamheden. Wat dan wel redelijk zou zijn, is nog niet besloten - maar de rechter gaat ervan uit dat dat wel goed komt, omdat het veredelingsbedrijf zich bereid heeft getoond dit wel te betalen.

Alle vorderingen jegens het veredelingsbedrijf wijst de rechter af. De eisende partij moet de proceskosten betalen. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.