Gemüsering stapt in grootste Spaanse teeltbedrijf van bio-broccoli en -bloemkool

Het Duitse handelsconcern Gemüsering Stuttgart is met onmiddellijke ingang aandeelhouder van de beide ondernemingen Actiture Dos Mil SL (Fincas Las Torres) en Ecolajon SL. De Spaanse bedrijvengroep omvat in totaal 700 ha bio-teelt en 250 ha conventionele teelt. Door twee teeltcycli per jaar kan het bedrijf jaarlijks op 1.500 ha telen, waarvan 60% broccoli en 15% bloemkool. Het teeltbedrijf bevindt zich een half uur noordelijk van Zaragoz, in de regio's Aragon en Navarra. Door het milde klimaat in de wintermaanden kan er tussen oktober en juni geteeld worden. Water is vanwege de nabijheid van de Pyreneeën eveneens toereikend voorhanden. Het bedrijf is sinds 2006 in de biologische teelt actief.

Gezamenlijk met Gemüsering wordt de bedrijvengroep in de nabije toekomst nog uitgebreid met de bedrijven Luis-Miguel
Aguado Pérez en Cándido Lite Bellón waarvan de kinderen inmiddels de onderneming hebben overgenomen. De commerciele leiding blijft in handen van Juan Miguel Artazcoz Zabalegu. Het VK is op dit moment de voornaamste afzetmarkt van de bedrijvengroep, daarnaast gaat een substantieel deel van de oogst naar de productie van diepvries in de regio Navarra.Thorsten Beckmann van Gemüsering laat weten: "We zijn erg blij, dat we het partnerschap dat een jaar geleden tot stand kwam, nu ook officieel kunnen bezegelen. Tezamen zullen we de productie en afzet de komende jaren verder uitbouwen. Voor ons is dit in elk geval een voorname stap om onze eigen teelt in het buitenland te versterken."

Van Spaanse zijde is Cándido Lite Bellón eveneens in zijn nopjes met de samenwerking: "Met Gemüsering als partner kunnen we uit een schat aan knowhow wat betreft teelt en afzet putten. Dit maakt het voor ons mogelijk onze ambitieuze plannen ook daadwerkelijk waar te maken."

Bezoek Gemüsering op de Fruit Logistica: Hal 20, B-41

Voor meer informatie:
Gemüsering Stuttgart GmbH
Langwiesenweg 30
70327 Stuttgart,Duitsland
Tel.: +49 711 168650
info@gemuesering.de   
www.gemuesering.de    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.