Limgroup

"Limvalnera aardbei van oktober tot juni in retailprogramma"

De hoge temperaturen in de herfst hebben de startdatum van het aardbeienseizoen in de Spaanse provincie Huelva duidelijk beïnvloed. De aanplant werd over het algemeen uitgesteld tot bijna eind november. Elk jaar is het klimaat een van de belangrijkste factoren voor de telers in Huelva. Daarom is de juiste rassenkeuze, met oog voor een veerkrachtige plant ten opzichte van de weers-omstandigheden, resistenties, een goede houdbaarheid van het fruit en – even relevant als de vorige – een uitstekende smaak, fundamenteel. Sinds vier jaar heeft Limgroup al deze eigenschappen gecombineerd in haar Limvalnera ras. 

"De plant van Limvalnera is rustiek en tolerant tegen ziekten die door de bodem worden overgedragen. Ze heeft het vermogen om wortel te schieten in ongunstige omstandigheden, waardoor ze, mits een goed teeltbeheer, zich optimaal kan aanpassen aan extreme omstandigheden", vertellen Isabel León en Sjoerd Gipmans.

"Het is een vroeg ras, met premium kwaliteit, prima maatvoering en goede houdbaarheid. Met een goed teeltbeheer is een vroege oogst van premium fruit gegarandeerd. Telers geven er daarom de voorkeur aan als exportras tussen november en februari. Onder optimale omstandigheden kan het oogstrendement oplopen tot ongeveer 1 kilo per plant."

Deze uitstekende kenmerken van het door het Nederlandse veredelings-bedrijf ontwikkelde ras hebben geleid tot een snelle groei van het areaal in de Spaanse provincie Huelva. "Dit jaar hebben we de afzet van planten verdubbeld en voor het volgende seizoen verwachten we weer een verdubbeling. De markt is blij met de goede kwaliteit en kwantiteit van het fruit aan het begin van het seizoen. De exportmarkt vraagt om fruit van uitstekende kwaliteit voor Noord-Europa en met Limvalnera bereiken ze hun doelstellingen, aangezien het een ras is met een uitstekende smaak en houdbaarheid." 

De aardbeien die momenteel de Europese retail bereiken, komen grotendeels uit Huelva. Limvalnera wordt echter ontwikkeld voor het hele Middellandse Zeegebied, waar het, net als in Spanje, een snelle expansie registreert die het ras een breed afzetvenster verleent. "Met teelt in Marokko, Italië, Griekenland en Spanje kunnen we zelfs van oktober tot en met juni de retailprogramma's beleveren."

Voor meer informatie:
Limgroup
Veld Oostenrijk 13
5961 NV Horst
Tel: +31 77 397 99 00
info@limgroup.eu
www.limgroup.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.