Met overname Natuber zet Patatas Hijolusa expansie voort

Patatas Hijolusa, een bedrijf uit de Spaanse provincie León met een duidelijk groeiplan, begint 2023 met de verwerving van een meerderheidsbelang in Natuber (Transformados de Patata de Álava), een van de grootste bedrijven op de markt van aardappelproducten voor de horeca in Spanje. 

De overname garandeert de continuïteit van de activiteiten van het aardappelbedrijf uit de provincie Álava – waarvan het beheer zal worden voortgezet onder de verantwoordelijkheid van Alberto Fernández de Retana en Carlos Angulo – en ondersteunt de plannen voor verdere groei door middel van synergiën tussen beide bedrijven.

Met deze overname bevestigt Hijolusa de positieve evolutie in zijn expansiedoelstellingen, consolideert het zijn bedrijfsmodel en versterkt het zijn strategische positie binnen de nationale groente- en fruitsector.

"Deze overname zal zich vertalen in meer steun en kansen voor het Spaanse platteland en zal het bedrijf de mogelijkheid bieden om zijn producten te diversifiëren en zijn potentiële markt uit te breiden met behoud van kwaliteit als leidend principe."

Natuber heeft in 2022 de grens van 10 miljoen kilo geschilde en gesneden aardappelen overschreden. De groeivooruitzichten voor 2023 cirkelen rond de 20%.

Patatas Hijolusa bereikte een verkoopvolume van meer dan 163 miljoen kilo, met een omzetstijging van meer dan 30% in vergelijking met 2021.

Voor meer informatie:
Patatas Hijolusa
Pol. Ind. de León, Fase 2. Parcela M-33
24391 Ribaseca (León) - Spanje
Tel: +34 987 215 634
info@hijolusa.es
https://hijolusa.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.