"Smaak van het Jaar"-prijs voor Princesa Amandine aardappel

Voor het tweede opeenvolgende jaar ontvangt de Princesa Amandine aardappel in Spanje de "Smaak van het Jaar"-prijs. De aardappel werd gekozen door consumenten in een test uitgevoerd door onafhankelijke sensorische laboratoria. De onderscheiding is het resultaat van een evaluatie van verschillende parameters zoals smaak, uiterlijk, geur en textuur.

"Voor de tweede keer op rij deze prijs in ontvangst nemen is een bevestiging dat onze Princesa Amandine aardappel en zijn fijne, rijke en romige smaak een diepe indruk hebben gemaakt op de Spaanse consument", zegt Jean Michel Beranger, directeur van de vereniging Princesa Amandine Ibérica. 

De formule voor dit succes ligt in het verzorgen van het gehele proces, van het veld tot aan de tafel. "Het gaat erom elke dag opnieuw de planten en de aardappelen op het land te verwennen, zorgvuldig te oogsten, maar ook het transport naar de klant met zorg uit te voeren", legt Beranger uit.

Princesa Amandine is het hele jaar verkrijgbaar in hetzelfde ras. Dankzij de uitstekende weerstand tegen koken kan het aan bijna alle culinaire eisen voldoen: stomen, koken, bakken, in puree en in de oven.

"Dit nieuwe "Smaak van het Jaar 2023"-label voor retailproducten, toegekend door Global Quality Iberia, zal worden opgenomen in de drie formaten waarin de aardappel momenteel beschikbaar is: het netje met 1,5 kg aardappelen van maat 45-65 mm, het 400 g magnetronformaat met aardappelen van maat 35-45 mm voor snelle bereiding in 7 minuten, en het nieuwe formaat met reeds gestoomde en met Provençaalse kruiden op smaak gebrachte aardappelen die slechts 2 of 3 minuten moeten worden verwarmd."

Princesa Amandine kan momenteel worden gekocht in de volgende supermarktketens in Spanje: Alcampo, Ahorramás, Simply, Eroski, Carrefour, El Corte Inglés, Hipercor, Lidl, Supercor, Sánchez Romero, Consum (Catalonië), E. Leclerc, Unide, Masymas en Lupa.

Voor meer informatie:
Princesa Amandine
www.princesa-amandine.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.