Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fyffes stelt medische brigades beschikbaar voor Hondurese gemeenschappen

Fyffes en haar wintermeloenenbedrijf, de Sol Group, hebben vier medische klinieken, vijf artsen, vier verpleegsters en vijf ambulances beschikbaar gesteld in de regio's Choluteca en El Paraiso waar hun plantages zijn gevestigd. Met deze faciliteiten krijgen werknemers, hun families en de lokale community makkelijker toegang tot gezondheidszorg.

Echter, tijdens het laagseizoen hebben veel leden van de community moeite om deze klinieken te bereiken. Om dit probleem op te lossen heeft Sol de Community Medical Brigades opgericht, die de vijftien communities rond haar meloen-, watermeloen- en honingmeloenkwekerijen op gezette tijden bezoeken.

De Community Medical Brigades, gelanceerd in juli 2022, bestaan uit teams met daarin ten minste één arts, één verpleegkundige en één apotheker die wekelijkse bezoeken afleggen aan elke community om eerstelijnszorg te bieden, bewustmakings- en preventiegesprekken te voeren en medicijnen te verstrekken. De meest voorkomende medische aandoeningen die door deze brigades worden behandeld, zijn hypertensie en diabetes. Daarnaast zijn er vele andere frequent voorkomende kwalen. Het grootste deel van de patiënten bestaat uit vrouwen van alle leeftijden, gevolgd door mannen en kinderen.

In 2021 en 2022 heeft Fyffes een Community Needs Assessment laten uitvoeren in gebieden rond haar plantages in Honduras. Veel van de geënquêteerde bewoners gaven aan dat de medische infrastructuur in de regio niet toereikend was. Naast de Community Medical Brigades zijn er in reactie op de uitkomsten van het Community Needs Assessment ook andere projecten gestart, waaronder het verstrekken van vers fruit aan het voedingsprogramma van een basisschool, het installeren van sanitaire voorzieningen in een basisschool zodat kinderen na de coronacrisis weer naar school konden en een Summer Corn Planting Programme om seizoenarbeiders van Fyffes ook in het laagseizoen werk en voeding te kunnen bieden. Daarnaast is er een doorlopend trainingsprogramma van Fyffes voor gendergelijkheid.

Fyffes Sustainability Coordinator, Michael Fletes, zegt concluderend over de Medical Brigades van dit jaar: "Fyffes en de Sol Group zetten zich in om díe lokale communities te ondersteunen waarbinnen we meer dan 5.000 seizoenarbeiders en 400 vaste werknemers in dienst hebben. Toegang tot medische voorzieningen is een mensenrecht en we zijn blij dat we met onze bijdrage kunnen voorzien in de behoeften van de community tijdens het laagseizoen."

Voor meer informatie:
www.fyffes.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.