Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Qatar oogst meer groenten dan het nodig heeft

Volgens Executive Director of Business Relations bij Hassad Food, Mubarak al-Sahouti, overtreft de teelt van sommige groenten in Qatar de consumptie. Al-Sahouti zei dat de hoeveelheid groenten die van lokale telers wordt ontvangen in het huidige seizoen met 20% is gestegen ten opzichte van het vorige seizoen.

Hij voegde eraan toe dat de lokale markt ongeveer 2.000 ton komkommers en 5.000-6.000 ton tomaten per maand nodig heeft. Al-Sahouti wees op de daadwerkelijke bijdrage van Hassad aan het bereiken van voedselzekerheid, waarbij hij opmerkte dat het bedrijf in 2018 Mahaseel voor Marketing en Landbouwdiensten heeft opgericht, met als doel lokale telers te ondersteunen die problemen ondervinden bij het op de markt brengen van hun producten.

Hij wees op de grote vraag naar lokale groenten, vooral tijdens het winterseizoen, waarin supermarkten volledig afhankelijk zijn van lokale producten.

Bron: gulf-times.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.