Mexicaans mangoseizoen van start

Freska Produce International, een handelaar in mango's en avocado's, is blij te kunnen aankondigen dat ze de Mexicaanse mango's in Chiapas en Oaxaca, Mexico, hebben gecertificeerd en zijn begonnen met het oogsten en verpakken ervan. De variëteit die als eerste zal worden geoogst is de mango Ataulfo "Honey".

Chiapas lijkt te beginnen met grotere Ataulfos, terwijl Oaxaca meer middelgrote tot kleinere vruchten zal hebben.

De oogst van dit jaar ziet er goed uit en er zijn momenteel voldoende mango's beschikbaar. Chiapas lijkt te beginnen met grotere Ataulfos, terwijl Oaxaca meer middelgrote tot kleinere vruchten zal hebben. Over ongeveer twee tot drie weken zal Freska beginnen met de oogst van de rode mango Tommy Akins. 

Met de opening van het Mexicaanse mangoseizoen zal Freska tot en met september van dit jaar klanten voorzien van zowel biologische als traditioneel geteelde mango's, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, voedselveiligheid en Fair Trade-mango's. Vorig jaar heeft Freska via het Fair Trade-programma bijna 700.000 dollar teruggegeven aan telers en verpakkers in Mexico.

Mexico is een belangrijke speler op de mangomarkt. Vorig jaar oogstte het land 29.483.504 kg mango's voor de Amerikaanse markt, een stijging van 12 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het gaat om de rassen Tommy Atkins, Kents, Keitts, Hadens en Ataulfos. "We zullen ons volume met 30 procent verhogen ten opzichte van vorig jaar door een combinatie van een gloednieuw pakstation dat in het eerste deel van februari in gebruik wordt genomen en de extra teelt in nieuwe boomgaarden," zegt Jesus "Chuy" Loza. "Freska zal speciale verpakkingen aanbieden naast de standaard mangodoos van 4 kg, schelpverpakkingen, zakken en een verpakking van 10 kilo."

Voor meer informatie:
Gary Clevenger 
Freska Produce
Tel: +1 805 650 1040
Gary@FreskaProduce.com     
www.freskaproduce.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.