Nieuw wit aardbeienras mikt op jaarrond aanbod

In het najaar van 2022 werd een nieuw wit aardbeiras met de naam Florida Pearl® Brand FL 16 78 109 cv (Florida Pearl) gelanceerd. "We begonnen in 2022 met grootschalige proeven en lanceerden het ras officieel op de Fruit Attraction van 2022 in Madrid", zegt José Jon García, commercieel manager voor Europa en Afrika bij Ekland Marketing Company of California (EMCOCAL).

Het is een premium wit aardbeiras dat werd ontwikkeld door Vance Whitaker van de Universiteit van Florida. "Whitaker selecteerde Florida Pearl vanwege zijn verbazingwekkende en mooie uiterlijk en zijn uitstekende exotische, tropische smaak", aldus García. Het is een zoete aardbei met een ananasachtig aroma met een gemiddelde Brix van 7,6. De bessen zijn middelgroot tot groot en hebben een conische hartvorm. Bij volledige rijping is de vrucht wit van binnen met rode zaden aan de buitenkant. De schil kan een lichte roze blos hebben.

Wereldwijde dekking
EMCOCAL bouwt aan een wereldwijd merk en werkt met geselecteerde partners op alle continenten. Naast Florida en Californië in de Verenigde Staten heeft het bedrijf momenteel merkpartners in Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten, Armenië, Griekenland, Italië, Spanje, Frankrijk en Marokko. Daarnaast zijn enkele nieuwe belangrijke doelmarkten geïdentificeerd. Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Amerika, Azië en de Golfregio bieden kansen voor nieuwe telers, maar ook qua consumentenvraag. "We willen onze merkpartnerschappen in deze nieuwe gebieden uitbreiden."

Het ras past zich goed aan en kan daardoor in veel delen van de wereld worden geteeld. "Daarom zijn we ervan overtuigd dat het aanbod bijna 12 maanden per jaar beschikbaar zal zijn. Naast de teelt in het open veld zijn we momenteel bezig met het testen van materiaal in hightech kassen", aldus García. "Zo kunnen we het hele jaar door telen, dichter bij de consumentenmarkten."

Florida Pearl wordt verkocht tegen een premiumprijs vanwege het zeer beperkte aanbod van fruit dat beschikbaar is. "Bovendien vereisen de hoogwaardige specificaties evenals de verpakkings-formaten die worden gebruikt een hogere prijs." García verwacht dat Florida Pearl interessant zal zijn voor consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe ervaring. Daarnaast is het fruit te vinden in de keukens van toprestaurants. "Zijn stevigheid en textuur bieden consistente gunstige eigenschappen na de oogst waardoor het ras zeer geschikt is voor exportmarkten."

Fruit Logistica
Florida Pearl is te zien op de komende Fruit Logistica beurs in Berlijn. Bezoek het team van EMCOCAL en leer meer over hun aardbei-, braam- en frambozenrassen in Hal 8.2, stand B.52.

Voor meer informatie:
José Jon García
Ekland Marketing Company of California
Tel.: (+1) 530 345 4476
variety@emcocal.com
www.emcocal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.