HZPC Oekraïne

Uitvoer Oekraïense aardappelen naar EU mogelijk, maar niet op korte termijn

Ihor Chechitko, directeur van HZPC Oekraïne, is van mening dat de export van Oekraïense aardappelen naar Europa mogelijk is op voorwaarde van duurzame teelt van hoogwaardige producten. Oekraïense aardappelproducenten moeten zich verenigen voor het telen en wassen, verpakken, enz. Dit moeten producenten zijn die over de nodige certificaten beschikken, met name GlobalGAP.

Ook hebben Oekraïense aardappelen bepaalde marketingsteun nodig in EU-landen. Het gaat immers om een product dat bij de Europese afnemers vrijwel onbekend is. Zo wordt elk jaar in Berlijn de tentoonstelling Fruit Logistica gehouden. Exporteurs uit de landen van het Midden-Oosten besteden inspanningen en middelen om hun goederen daar te promoten. Daarom is een duurzame en systematische export van Oekraïense aardappelen naar de EU een kwestie van enkele jaren.

"Maar natuurlijk moeten we gebruikmaken van de vergelijkbare omstandigheden die vorig jaar op de EU-markt bestonden. Op korte termijn zal dit meer echte resultaten geven", meent Ihor Chechitko.

Bron: agrotimes.ua


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.