Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Zuid-Afrikanen ontdekken finger limes

Consumenten in Kaapstad hebben de finger limes in de schappen van Constantia Pick n Pay met enthousiasme begroet, zegt citrusvoedingsdeskundige Rebecca Fifield, en er zouden er nog meer zijn als een zomerstorm de oogst niet had verminderd.

"Ze zijn binnen een dag na aankomst in de winkel uitverkocht en we hebben er veel vragen over gekregen. Sommige klanten willen ze ook bestellen."

De finger limes zijn verpakt in kartonnen punnets van gerecycled materiaal (foto geleverd door Pick n Pay).

Finger limes zullen verkrijgbaar zijn van december tot mei, "maar misschien hebben we geluk en is het seizoen langer," merkt ze op.

Volgens haar heeft de tv-serie Master Chef waarschijnlijk een rol gespeeld bij de kennismaking van Zuid-Afrikanen met finger limes.

Rebecca wilde al lang dat Pick n Pay de Australische citrussoort kon aanbieden, die voor zover zij weet nog niet eerder in de Zuid-Afrikaanse retailhandel verkrijgbaar waren. "Al jaren ben ik op zoek naar finger limes en niet veel mensen wisten er iets van. De enige mogelijkheid om ze te zien was via import tegen enorme kosten."

Na het artikel van vorig jaar op agf.nl over de Pink Tiger-citroenen van Pick n Pay, een andere citrusnieuwigheid waar Pick n Pay naar zocht, werd ze benaderd door de eigenaars van CitriPearl™.

"CitriPearl™ teelt in de Westkaap finger limes, ze hebben hun teelttechnieken geperfectioneerd en ze testen andere spannende variëteiten."

"De volumes zijn momenteel erg klein omdat vlak voor de lancering het belangrijkste teeltgebied werd getroffen door ongewone zomerstormen en het grootste deel van de oogst werd vernietigd," zegt Rebecca. "We waren van plan het product naar veel meer winkels te sturen, maar voorlopig is het alleen Constantia in Kaapstad.
De volumes groeien langzaam maar zeker en naarmate dat gebeurt, zullen ze naar meer winkels worden gestuurd."

De parels van de finger limes kunnen rauw of gekookt worden gegeten (wat de textuur niet aantast) en het kan goed worden ingevroren. "Er zijn zoveel toepassingen voor hen in voedsel. Ze zijn geweldig in cocktails, Gin en tonics, champagne, over salades gestrooid, in kip- en vleesgerechten en natuurlijk bij visgerechten. Het aroma en de smaak moet je zelf ervaren."

Het citrusschap bij Pick n Pay Constantia in Kaapstad

Voor meer informatie:
Rebecca Fifield
Pick n Pay
rfifield@pnp.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.