Focus op exoten uit Amazonegebied: ramboetan en pitaya

Tussen december en juni worden op de regionale markten van het agentschap voor duurzame ontwikkeling van de regering (ADS) twee exotische vruchten verkocht: ramboetan en pitaya. In de grootstedelijke regio wordt meer dan een ton producten per week verkocht. Volgens Edson Luniere, hoofd van de afdeling landbouw van ADS, kunnen consumenten het fruit vinden op alle markten in de hoofdstad.

De markten van de ADS in Manaus (hoofdstad van de staat Amazonas in Brazilië) worden van dinsdag tot zondag gehouden op negen locaties in het stedelijk gebied en één markt in het landelijk gebied, naast 35 gemeenten in het binnenland met een grote verscheidenheid aan regionale producten, zoals groenten en fruit. Deze levensmiddelen verlaten de plantages van de telers en gaan rechtstreeks naar de tafels van de mensen in het Amazonegebied, zonder tussenpersoon, wat de kosten kan drukken.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.