Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Koreaanse aardappelteelt blijft dalen

De aardappelteelt in Zuid-Korea daalde in 2022 met 9,5% tot 510.000 ton. Verwacht wordt dat de binnenlandse Koreaanse aardappelteelt de komende jaren geleidelijk zal blijven afnemen, waardoor meer kansen kunnen ontstaan voor ingevoerde Amerikaanse aardappelen, ondanks een jaarlijks tariefcontingent van 4.000 ton. De Koreaanse aardappelconsumptie zal in 2023 naar verwachting met 2,5% stijgen als gevolg van de toegenomen vraag naar bereide aardappel-producten, die traditioneel de Koreaanse aardappelinvoer domineren. De Koreaanse invoer van aardappelen en aardappelproducten steeg met 17% tot 227.000 ton, vooral door de sterke vraag naar bevroren patat in de voedingssector.

Voorjaarsaardappelen worden geplant van februari tot half april en worden tot eind juli geoogst en verhandeld. Het areaal voor voorjaarsaardappelen, dat in 2021 goed was voor 67,3% van de totale teelt, zal dit jaar naar verwachting met 4% afnemen als gevolg van de lagere winstgevendheid in het voorgaande jaar. Het teeltvolume en het geplante areaal voor herfstaardappelen zullen in 2022 naar verwachting met respectievelijk 11,3% en 1,3% toenemen na een stijging van de marktprijzen vorig jaar.

Het areaal voor in hooggelegen gebieden geteelde aardappelen, dat in 2021 goed was voor 20,9% van de totale teelt, zal naar verwachting met 5% afnemen tot 3.690 hectare wegens een tekort aan arbeidskrachten (beperkte beschikbaarheid van buitenlandse seizoenarbeiders tijdens de pandemie) en een verminderde productiviteit. In 2021 zijn de opbrengsten van hooglandaardappelen gedaald als gevolg van kwaliteitsproblemen door hittegolven in de zomer en zware neerslag door de vroege oogst.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Bron: apps.fas.usda.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.