Citrus, biologische producten, noten en meer uit Texas op Fruit Logistica

Het ministerie van Landbouw van Texas en de Texas International Produce Association zullen dit jaar deelnemen aan Fruit Logistica 2023, die tussen 8 en 10 februari in Berlijn wordt gehouden. Van citrus en watermeloenen tot noten en peulvruchten; Texas zal de vele producten tonen die er worden geteeld en geëxporteerd.

Als een van de belangrijkste Amerikaanse producenten van meer dan 40 belangrijke producten, is Texas een belangrijke deelnemer op Fruit Logistica. Hun voornaamste exportproducten uit de Lone Star State zullen worden tentoongesteld in hal 23, waaronder pecannoten, pinda's, citrus (zoals grapefruit), biologische producten en watermeloenen.

"Texas is de tweede grootste staat in de VS, met een landoppervlakte die die van veel Europese landen overtreft. De grootte van de staat, in combinatie met haar gevarieerde klimaat en bodemsamenstelling, creëert een optimale omgeving voor de teelt van een verscheidenheid aan gewassen. Hierdoor kunnen we producten exporteren en tegemoetkomen aan de vraag in andere landen die te maken hebben met seizoensgebonden verschillen," aldus Nikki Jackson, programmadirecteur Internationale Marketing bij het Texas Department of Agriculture.

Pecannoten zijn de noten van de enige grote notenboom die echt inheems is in de VS, met Texas als de belangrijkste teler van die staten waar de pecannoot vandaan komt.

Texas is de enige staat waar alle vier de soorten pinda's (Runner, Virginia, Valencia en Spaanse) worden verbouwd, en de staat loopt voorop bij de teelt van bio-pinda's. Texaanse pinda's zijn pinda's met een hoog oliezuurgehalte, wat gezondheidsvoordelen en een langere houdbaarheid oplevert.

In de afgelopen eeuw hebben de rijke bodem van Texas, het gematigde klimaat en de geringe regenval telers en onderzoekers geholpen bij de ontwikkeling van unieke Texaanse producten, waaronder rode grapefruit en de zoete ui TX1015. De staat is de grootste teler van watermeloenen en de tweede voor wortelen en pompoenen. Het is ook een belangrijke teler van grapefruit, sinaasappelen, meloenen, paprika's, kolen, komkommers, champignons en spinazie.

U vindt het Texaanse Paviljoen op Fruit Logistica in hal 23, stand A-12.

Voor meer informatie:
Nikki Jackson
Texas Dept of Agriculture
Tel.: +1 512.486.9317
www.texasagriculture.gov/international

Phaff Export Marketing
Marktadviseur voor Texas Dept of Agriculture in Europa
Tel.: +31(0)36 760 7100
pem@phaff.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.