Piet van Vugt, Van Vugt Kruiden:

"Afgelopen jaar is ons Hollandse kasareaal met 5 hectare uitgebreid"

Tholen - Met de aankoop van twee nabijgelegen glastuinbouw-bedrijven heeft Van Vugt Kruiden haar areaal aan kassen met 5 hectare uitgebreid. "Uitbreiding van de Hollandse teelt is voor ons een belangrijke focus. Iedereen roept wel dat de kruiden van eigen teelt komen, maar bij ons is het echt zo", vertelt Piet van Vugt trots.

"We proberen steeds meer kruiden zo lang mogelijk in Nederland te telen. Inmiddels hebben we zo'n 25 soorten gangbare kruiden jaarrond beschikbaar. Dit jaar hebben we voor het eerst bijvoorbeeld kervel jaarrond van Hollandse teelt", vertelt Piet. "Hiermee breiden we onze verkoopkansen uit. We krijgen veel ad hoc vragen uit de markt om dezelfde of de volgende dag in te vullen. Dat lukt niet als je de kruiden moet importeren. En door continu te leveren, houd je ook je klanten vast."

"Maar het blijft een uitdaging om de beschikbaarheid van goede kruiden te garanderen. Wij gaan altijd voor 100% uitleveren aan de klant. Het lukt steeds meer om de kruiden jaarrond uit Nederland beschikbaar te hebben en daarnaast telen we kruiden op verschillende plaatsen in Europa om de continuïteit te kunnen waarborgen. Momenteel komt het gros van onze verse kruiden uit Spanje en Italië", vertelt Piet, die het bedrijf samen met zijn vier kinderen en schoonzoon runt. "Binnen Europa beleveren we onze klanten zelf, daarbuiten gebruiken we het netwerk van de Hollandse exporteurs."

"Over de hele linie zien we een mooie groei, zo gaan er steeds meer verse kruiden naar het Midden Oosten, maar ook onze Scandinavische klanten bestellen goed door", vertelt de kruidenteler. "Wel is er door de economische recessie veel onzekerheid in de markt. Voor iedereen rijzen de kosten de pan uit. Boven alles hopen we op een stabiel jaar, dat hebben we de afgelopen twee, drie jaar niet gezien. Gelukkig zien we nu onze afzet op niveau blijven, zowel van het basisassortiment als van de specialiteiten voor het hogere segment."

"Sommige producten doen het opvallend goed. Zo heeft de platte peterselie een mooie intrede gehad in het retailkanaal en dat is niet ten koste van de krulpeterselie gegaan. Ook de afzet van de eetbare bloemen, die we eveneens jaarrond uit eigen kas voeren, heeft een enorme vlucht genomen. Maar de basilicum blijft qua volume altijd nog de topper. Tegelijkertijd blijft het een lastig product, dat niet in de koeling kan. Dat begint dus al met transport, wordt de basilicum met de verkeerde auto vervoerd, dan komt het er zwart uit. Gelukkig zijn we daar als kruidenspecialist goed op ingespeeld."

De kruidenconsumptie is volgens Piet redelijk stabiel, maar groeipotentie is er volop. "Veel mensen gebruiken nog steeds geen verse kruiden, dus daar ligt een enorme kans. Wij zijn dan ook blij met elk supermarktblad dat een recept publiceert met verse kruiden. Dat scheelt echt enorm. En of het nu gaat om een pesto met verse basilicum, een kop verse muntthee of eigengemaakte kruidenboter, de mogelijkheden met onze producten zijn oneindig!"

Van Vugt Kruiden is exposant op de Fruit Logistica, hal 1.2, stand B-20

Voor meer informatie:
Piet van Vugt
Van Vugt Kruiden
Hoogzandweg 16
2988 DA Ridderkerk
+31 (0)180-625660
info@vanvugtkruiden.nl  
www.vanvugtkruiden.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.