Peruaanse avocado-export begint met 3% meer verladingen

Het nieuwe Peruaanse avocadoseizoen, dat begon in december 2022 en door zal lopen tot en met oktober 2023, is met positieve cijfers begonnen. Volgens informatie van adviesbureau Fresh Fruit is er tot met week 2 al 2.716 ton verladen. Dat is 3% meer dan in dezelfde periode van vorig seizoen.

"De belangrijkste bestemmingen zijn momenteel China, met een aandeel van 29%, Nederland (23%) en de Verenigde Staten (19%). Vorig seizoen leidde Rusland in diezelfde periode de dans met een aandeel van 36%, maar omwille van de oorlog heeft dit land in deze beginfase minder Peruaanse avocado’s geïmporteerd", meldt het adviesbureau.

"Tot op heden is avocado alleen over zee geëxporteerd. Callao is tot nu toe de belangrijkste vertrekhaven met een aandeel van 64%, gevolgd door Paita met 36%."

Profrutos Perú E.I.R.L. is het bedrijf dat tot en met week 2 de meeste avocado’s via Callao heeft geëxporteerd (24% van de export via die haven). Via Paita zijn de meeste avocado’s verladen door Transtotal Agencia Marítima S.A. (28%).

Bron: freshfruit.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.