Brazilië: avocadoteelt in zuidwesten uitgebreid

Een pioniersproject zal de teelt van avocado's in Santa Rita do Araguaia uitbreiden om de regionale handel en de markten in het noorden en noordoosten van Brazilië te bevoorraden. Het Agentschap voor technische bijstand, plattelandsuitbreiding en landbouw-onderzoek van Goiás en New Life hebben een partnerschap gesloten om het eerste centrum voor de teelt van avocado's in Goiás, in de stad Santa Rita do Araguaia, op te zetten.

Bij de aanplant, die de grootste moet worden voor de vrucht in het Midden-Westen, is gekeken naar een selectie van rassen die zijn aangepast aan de bodem- en klimaatomstandigheden van de regio, waarbij ook rekening is gehouden met de uitbreidingscapaciteit van de lokale fruitteelt. De eerste helft van de teelt zal worden geplant op New Life Farm, dat als een soort laboratorium voor het project zal dienen. In een eerste partij zijn 250 avocadobomen per hectare geplant. De verwachting is dat bij de eerste oogst, over drie jaar, gemiddeld 20 kg avocado per plant wordt geoogst.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.