Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Effecten van Brexit steeds nijpender voor Britse telers

In de jaren sinds Groot-Brittannië de EU heeft verlaten, hebben veel Oost-Europeanen het land verlaten. Dit leidde tot een tekort van ongeveer 330.000 werknemers. Twee jaar nadat Groot-Brittannië de economische ruimte van de Europese Unie heeft verlaten, worden de gevolgen van Brexit in de hele economie zichtbaar. Een van de duidelijkste is een tekort aan deze werknemers, meestal in minder gekwalificeerde banen, waaronder vervoer, retail en horeca.

Dat gebrek aan werknemers heeft vooral de foodsector en teeltbedrijven zwaar getroffen. Volgens een enquête van de National Farmers' Union werd vorig jaar voor 22 miljoen pond (ongeveer 24,7 miljoen euro) aan groenten en fruit niet geoogst. In de enquête zei 40 procent van de respondenten dat zij oogstverliezen hadden geleden en meer dan de helft zei de teelt te hebben verminderd.

Momenteel blijkt uit opiniepeilingen dat de stemming onder Britten tegen Brexit begint te verschuiven, aangezien ondernemers het moeilijk vinden van werknemers noemen, evenals netelige handelskwesties en wat zij beschrijven als lastige administratieve verplichtingen.

Bron: nytimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.