Vraag steeg na Nieuwjaar

"Het Griekse kiwiseizoen was nogal traag van half november tot januari"

"De Griekse kiwihandel is eindelijk weer wat op gang gekomen na een traag einde van 2022", zegt Zeus' Marketing Sales Director Christina Manossis. "De kiwiverkoop is de afgelopen dagen intensiever geweest. Dit is niet ongewoon, het is meestal drukker vlak na Nieuwjaar. Wat wel vreemd is, is dat het Griekse seizoen vanaf half november tot januari nogal traag verloopt. Daardoor hadden we meer kiwi's in voorraad dan normaal in deze tijd van het jaar."

Terwijl de vraag minder was, bleven de kosten voor de opslag van alle producten een probleem, aldus Manossis. "De operationele kosten zijn nog steeds een pijnpunt, maar ik verwacht niet dat de situatie dit seizoen beter wordt. Gelukkig wekken wij onze eigen energie op, die ongeveer 30% dekt van wat we nodig hebben. Dat verzacht de klap een beetje. Ik denk echter dat de situatie niet zal terugkeren naar het prijsniveau van twee jaar geleden, energie zal duurder zijn dan voorheen."

Nu alles in gereedheid wordt gebracht voor volgend jaar, is Manossis er zeker van dat Brazilië een belangrijke markt zal worden in het volgende kiwiseizoen. "Hoewel de maten dit seizoen een uitdaging waren, geloven wij nog steeds in de kwaliteit van ons product. We hebben dit jaar grote stappen kunnen zetten op zowel de Canadese als de Amerikaanse markt en hebben meer volumes naar deze landen gestuurd. We zijn er dit seizoen ook in geslaagd om in meer staten aanwezig te zijn en de prijzen in het buitenland waren voor ons echt goed. Voor volgend jaar denk ik dat de Braziliaanse markt één van de belangrijkste markten voor Griekse kiwi-exporteurs zal worden. De inspecties vonden plaats in november, dus de protocollen zullen niet op tijd klaar zijn voor het lopende seizoen. Maar volgend jaar ziet er voor ons veelbelovend uit."

"Het huidige kiwiseizoen zal wat langer duren dan vorig jaar. Het zou tot half mei moeten duren. Zolang het fruit in uitstekende conditie blijft, wat volgens ons het geval zal zijn, zullen we ons best doen om de supermarkten zo goed mogelijk te bedienen. We zijn er ook in geslaagd onze gele kiwi's te introduceren in Indonesië en Zuid-Afrika en hebben positieve feedback gekregen van de kopers. Ons afgelopen druivenseizoen was ook een succes, want we zijn erin geslaagd nieuwe druivenrassen te exporteren en de kopers leken zeer geïnteresseerd in de volgende oogst", besluit Manossis.

Zeus exposeert tijdens de Fruit Logistica. U vindt ze in hal 7.2c, stand A-01.

Voor meer informatie:
Christina Manossis
Zeus Kiwi SA
Tel.: +30 2351 053559
Direct: +30 2351 045395
christinam@zeuskiwi.gr
www.zeuskiwi.gr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.