Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaans lychee-seizoen beïnvloed door weer en oorlog

Het oogsten van lychees in Brazilië startte dit jaar later in januari door de onverwachte regenval afgelopen december. Dit, gecombineerd met de gevolgen van de Russische oorlog in Oekraïne heeft de teelt en export van hun lychees dit jaar beïnvloed, aldus Paulo Farias, van de exporteur Log America Trade.

"In 2022 hadden we ook last van onverwachte klimaatveranderingen, naast de gevolgen door de oorlog, waardoor de fruitteeltketen werd beïnvloed. Bij lychees bijvoorbeeld waren er vertragingen in de teeltcyclus en de oogst, er was overvloedige regenval en de geplande oogst van december vond pas in januari plaats," zegt Farias.

Desondanks is de lychee een veelbelovend product met enorm groeipotentieel als exotisch fruit in Brazilië volgens Farias. "Een belangrijke factor in het succes van de lychee is de eigentijdse en flexibele visie van onze fruitteler, Ricardo Pinto. Hij diversifieerde de teelt van lychees door verschillende soorten aan te planten, waarvan sommige nieuw waren voor de Braziliaanse markt. Als gevolg van de toewijding van onze partners en ons teamwerk, is Log America Trade een gedifferentieerd bedrijf geworden dat vandaag de dag een breed scala aan producten weet te leveren aan internationale klanten."

Later, in september van dit jaar, viert Log America zijn 10-jarig bestaan in de voedselexport. Farias zegt dat zij de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in internationale marketing, waarbij zij verschillende exotische fruitsoorten en door Braziliaanse onderzoekers ontwikkelde variëteiten, zoals cortibel guave en appelmango, konden testen en exporteren.

Momenteel leveren zij aan meer dan 16 landen op verschillende continenten, zoals Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten. Door deze diversificatie van de markt slagen zij erin een beter inzicht te krijgen in de wereldwijde consumptietrends. 


Ricardo Pinto, één van de grootste lycheetelers in Brazilië, die meer dan 5 rassen teelt

Nieuwe technologie voor telers
"Om dit profiel van telers in Brazilië te bereiken en te bedienen, afgestemd op onze perspectieven en waarden, begrijpen we dat technologie onze grootste bondgenoot is. Daarom hebben we onlangs een specifiek systeem in gebruik genomen om het team van telers en hun medewerkers te integreren en de exportprocessen te optimaliseren. Ons nieuwe exportsysteem is erop gericht dat alle fasen van de fruitlogistiek en -marketing dynamischer worden. Hierdoor ontvangt de teler alle informatie over de exportorder en volgt hij elke zending op, waar hij ook is. De bestellingen worden realtime geregistreerd op de pagina van de teler. Daar kan hij alle nodige details volgen om de verzending van de week te organiseren. De teler krijgt ook rechtstreeks van onze klanten feedback over zijn producten", legt Farias uit.

Geaccrediteerde OESO-kwaliteitsinspecteurs
Volgens hem heeft Brazilië unieke kenmerken zoals het klimaat en de nodige technologieën om hun grote potentieel in de fruitteelt te verwezenlijken. In 2022 heeft Brazilië een nieuwe stap gezet om de export van groenten en fruit uit te breiden. "In oktober werden federale landbouwinspecteurs opgeleid om op te treden als kwaliteits-inspecteurs voor de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Deze OESO-classificatie streeft naar een internationale standaard, dus het kwalificeert Brazilië, dat fruit en groenten van uitstekende kwaliteit heeft."


Deelname van Log America aan de opbouw van de OESO met het ministerie van Landbouw (MAPA)

"Wij zijn het eerste bedrijf in de Braziliaanse staat Goiás dat door de OESO is geaccrediteerd om groenten en fruit te controleren. Met de audit kunnen we meer zekerheid garanderen bij de classificatie voor de buitenlandse markt, meer waarde toevoegen aan vers fruit en duurzaam produceren. Onze missie is nu om ook ons netwerk van partners nog meer voordelen te bieden - voordelen die alleen een goed uitgevoerd internationalisatieproces kan opleveren. Samen hopen we het uitgebreide menu van Braziliaans fruit aan zoveel mogelijk mensen in nog meer landen aan te bieden," besluit Farias.

Voor meer informatie:
Paulo Henrique Barbosa Farias
Log America Trade
WhatssApp: +55 629 9914 1006
paulo@logamerica.com.br
www.logamerica.com.br

Publicatiedatum: