België met recorddeelname op Fruit Logistica 2023

Van 8 tot en met 10 februari 2023 presenteren 32 Belgische leveranciers van aardappelen, fruit, groenten en fruitbomen zich samen met drie brancheorganisaties en vier groenten- en fruitveilingen op de Fruit Logistica. Ze bevinden zich op de gezamenlijke stand van het Vlaams Centrum voor Landbouw- en Visserijmarketing (VLAM) in hal 27 – stand A 22.


VLAM-stand op Fruit Logistica 2022

De internationale groenten- en fruitbranche trekt in februari richting Berlijn, voor de Fruit Logistica. Nog nooit was de belangstelling van de Belgische exposanten zo groot als in 2023, met een recorddeelname van 40 bedrijven en veilingen, zo meldt VLAM. De Belgische leveranciers presenteren zich op een 660 m² grote VLAM-groepsstand. Aan de hand van productpresentaties wordt het portfolio van de groenten-, fruit-, aardappel- en fruitboombranche in de kijker gezet. 

"In een tijd die gekenmerkt wordt door recessie, inflatie en energiecrisissen zal er in de Duitse hoofdstad geen gebrek aan gespreksonderwerpen zijn. Eén van die onderwerpen is wellicht de vraag hoe de groenten- en fruitsector met de huidige uitdagingen omgaat. Wat zijn de oplossingen? Eén ding is zeker: de nu al opmerkelijke trend naar duurzaamheid zal nog meer aan kracht winnen. Bij de consumenten zijn er ondertussen tekenen van een terugkeer naar traditionele seizoensgroenten. Producenten en detailhandelaren kunnen deze ontwikkeling niet negeren."

"In België heeft de productie van seizoensgroenten altijd al een belangrijke rol gespeeld. Denk in de winter bijvoorbeeld aan witloof of spruiten waarvan de oorsprong in Brussel te vinden is. Bovendien is Belgische prei in het winterseizoen internationaal zeer gegeerd. De serreteelt wordt deze winter vanwege de hoge energieprijzen enorm gereduceerd, om in het voorjaar dan weer met hernieuwde kracht te kunnen toenemen."

Exposanten op de Belgische groepsstand, hal 27 – stand A 22

Verse groenten en vers fruit
Bel'Export, BP Fruitcraft, Calsa, DBS & DBS Agro, Demargro, De Plecker - Lauwers, Devleeschouwer (DVL), Devos Group, Dries Sebrechts Fruit (DSF), Frans Michiels & Zonen Belgium (FMB), Fresh Fruit Service (FFS), Fruithandel Wouters, GEMEX, Group A. De Witte, Nicolaï Fruit, Pacbelimex, Rotom/Orca, Special Fruit, Vergro en VHM Fruit Trade.

Daarnaast stellen zich de vier coöperaties BelOrta, BFV, Coöperatie Hoogstraten en REO Veiling voor.

Meer informatie: www.belgianfruitsandvegetables.com 

Aardappelen
Binst Breeding & Selection, De Aardappelhoeve, Pomuni, RTL Patat, Viafrites, Remo frit en Warnez

Meer informatie: www.belgianpotatoes.com 

Fruitbomen
ABCz Group, Carolus Trees, Decock Plants en Zouk.

Meer informatie: www.belgianplants.com 

Naast vertegenwoordigers van het Vlaams Centrum voor Landbouw- en Visserijmarketing (VLAM) staan ook de verenigingen Fresh Trade Belgium, de coöperaties en de Vereniging van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) de bezoekers te woord.

Voor meer informatie:
Liliane Driesen
VLAM
+32 02 552 80 32
liliane.driesen@vlam.be     
www.vlam.be         


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.