Maf Roda:

"Dankzij verpakkingsmachines boeken we winst op het gebied van tijd, kwaliteit en hygiëne"

Het team van Maf Roda Agrobotic was dit jaar aanwezig op SIVAL om een assortiment aan automatische verpakkingsmachines (robots) te presenteren. Tot dit assortiment behoort onder meer de Fast Pack, een robot die stukken fruit als appelen en perziken/nectarines verpakt. Tijdens het verpakkingsproces van de appelen plaatst de robot de stukken fruit op plateaus met een kleuroriëntatie aan de bovenkant", legt commercieel directeur voor Frankrijk Jonathan Chiavassa, uit. "Dankzij deze oplossing kan in één of twee rijen tegelijk worden gewerkt."


Het team van Maf Roda op de 2023-editie van SIVAL

Fast Pack Double
Dit jaar zal ook de Fast Pack Double beschikbaar zijn, die 2 Fast Packs in één frame integreert, voor perziken en appelen.

Line Pack
De Line Pack is een andere automatische robotverpakkingsoplossing die Maf Roda Agrobotic de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld. "Met behulp van deze robot kunnen appelen ofwel worden verpakt in eenrijige verpakkingen ofwel in tweerijige verpakkingen. In tegenstelling tot de Fast Pack beschikt de Line Pack bovendien over sensoren waarmee de externe en interne kwaliteit van het fruit kan worden gecontroleerd aan de hand waarvan perfect in kan worden gespeeld op de vraag van de klant naar een optimale sortering van deze producten."

Interessante oplossingen
Dit zijn allemaal interessante oplossingen in een context waarin arbeid schaars wordt en de sanitaire situatie aanzet tot het verminderen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. "Onze machines zijn sinds de coronacrisis nóg populairder geworden, omdat de producten kunnen worden verpakt zonder dat ze tijdens het sorteer- en verpakkingsproces door iemand hoeven te worden aangeraakt. Deze winst op het gebied van tijd, kwaliteit en hygiëne is tegenwoordig niet alleen bijzonder interessant, maar ook onvermijdelijk."

Een ander niet te verwaarlozen voordeel van deze twee machines (robots) is dat ze volledig door Maf Roda Agrobotic zelf zijn ontworpen. "Doordat we de twee robots volledig zelf hebben ontworpen, hebben we ook de volledige controle over het productieproces en kunnen we onze klanten op termijn een responsieve en efficiënte service bieden."

Voor meer informatie:  
Maf Roda France
CS 60112
ZAC Albasud II
Impasse d’Athènes
82001 Montauban Cedex, Frankrijk
Tel.: +33 (0)5 63 63 27 70
www.maf-roda.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.