Toestand kasteelt Almería en Granada week 2

Krimp watermeloenenareaal in Almería

Volgens het rapport van de gewestelijke Andalusische overheid over de staat van de kasgewassen in week 2 werden in het westen van de provincie Almería meerdere rassen komkommers geoogst, maar ook Lamuyo, California en puntpaprika's. Vooral rode en groene paprika’s, aangeplant in augustus met een dichtheid van 2 planten/m², werden op de markt gebracht.

De aubergineplanten gaven er ongeveer 5 kilo product per plant (dichtheid van 2 planten/m²). Het aubergineseizoen begon medio augustus en was in week 2 ongeveer halfweg. Er zijn veel bloemen op de grond gevallen, waardoor er zo’n 20% minder productie is.

In de tomatenkassen in de streek van Níjar woekerden schimmelziekten als gevolg van de hoge dagtemperaturen en hoge luchtvochtigheid. Vooral meeldauw veroorzaakte steelrot en tastte de kwaliteit van de tomaten aan. De productieverliezen waren aanzienlijk, onder meer ook door het afsterven van bloesems omwille van de warme temperaturen in de maand oktober.

In de paprika, aubergine- en courgettekassen ging de oogst gestaag verder.

De watermeloenen – op een kleiner areaal dan vorige seizoenen – groeiden goed door dankzij redelijk mooi weer.

Granada
Aan de kust van de provincie Granada werden cherry-, cherrytros-, cherrypruim- en pruimtomaten van de rassen Intense en Smooth geoogst. De roze Barbastro tomaat kwam in klasse I met een grootte van meer dan 82 mm op de markt.

Van de verschillende types komkommers was de oogst niet echt groot. Er werden groene punt-, rode en groene Lamuyo en rode, gele, oranje en groene California paprika’s geoogst (maatsortering G van 71-90 mm en klasse I), evenals groene Musa courgettes (maat M).

Bron: informacionagropesquera.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.