Druiventelersvereniging Provid

"De schade aan het imago van Peru is niet te overzien"

In een nieuwe verklaring eist Provid, de vereniging van Peruaanse druiventelers, dat de regering zo snel mogelijk de orde herstelt en de wegen vrijmaakt.

"De chaos veroorzaakt door criminelen en oproerkraaiers die de protesten infiltreren, verlamt het land, brengt de tuinbouwsector in ernstige problemen en verhindert dat de markten worden bevoorraad. De schade aan de economie loopt in de miljoenen, de averij aan het imago van Peru is niet te overzien en het verlies aan investeringen en werkgelegenheid is nu al enorm."

"Daarom eisen we, ter verdediging van het dagelijkse leven, de veiligheid, de economie en de werkgelegenheid van de burgers, dat de regering van president Dina Boluarte de noodtoestand afkondigt in de regio's waar wegversperringen en gewelddadige acties plaatsvinden, zoals in Ica, Arequipa en andere regio’s, en dat de snelwegen van het land onmiddellijk vrijgemaakt worden en onder toezicht worden geplaatst van de Nationale Politie en de strijdkrachten, zodat ze niet opnieuw worden geblokkeerd."

"Evenzo eisen we dat justitie zijn grondwettelijke rol vervult door al degenen die schuldig zijn aan deze aanvallen op het land en de democratie te identificeren en te straffen."

"We juichen de inspanningen toe van de Nationale Politie en de strijdkrachten binnen het kader van hun wettelijke bevoegdheden om de openbare orde te herstellen", voegt Provid eraan toe.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.