Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

SIAL, Parijs

Uit de oude doos: De export van gedroogde vruchten naar Europa groeit gestadig

De heer Boonchai van Siam Preserved Food vertelde ons dat de export van gedroogde vruchten vanuit Thailand naar Amerika nog steeds de belangrijkste is, maar ook de markten van Frankrijk, Duitsland, België en Nederland zijn snel groeiend.
De verschillende gedroogde producten, zoals ananas, mango's, jackfruit, banaan, rambutan (een rode harige vrucht met de afmeting van een kippenei) en papaja worden ongemengd in balen van 10 of 20 kg geëxporteerd, waarna de importeurs de soorten naar eigen smaak en inzicht mixen. Ook Thailand is op zoek naar nieuwe importeurs.

De heer Boonchai bij de gedroogde vruchten

Chili: De Europese markt niet vrij van protectionisme
Het is algemeen bekend dat de Chileense export van appelen en druiven naar Europa vrij groot is. In het Chileense paviljoen spraken wij met één van de organisatoren van de Chileense afvaardiging. Hij vertelde ons dat door het feit dat de Europese oogsten steeds groter worden, landen als Chili meer en meer problemen krijgen met de afzet van hun producten op de Europese markt. De eisen en reglementen worden steeds strenger. Van de 7.500.000 ton appelen die vorig jaar in West-Europa geconsumeerd werd, was slechts 500.000 ton afkomstig uit productiegebieden buiten Europa. Als voornaamste afnemer van Chileense producten noemde hij Nederland gevolgd door West-Duitsland en Engeland.

Braziliaanse charme bij Batia

Bron: Primeur 08 - Jaargang 03 - 28 oktober 1988


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.