Claim van £2,7 miljoen

Britse groenten- en fruitleverancier daagt Lidl voor de rechter

Een Brits familiebedrijf dat groenten en fruit levert, klaagt Lidl aan voor £ 2,7 mln, omdat de Duitse supermarktgigant zijn bedrijf naar zijn zeggen heeft vernietigd.

Deane Proctor, oprichter en directeur van Proctor & Associates, heeft een rechtszaak aangespannen tegen het concern, dat agressief aan het uitbreiden is in Groot-Brittannië. Hij beweert dat hij "in de rug is gestoken" door Lidl, dat bestellingen met onvoldoende kennisgeving heeft geannuleerd of ingekrompen en zijn eigen leveranciers onder zijn neus heeft weggekaapt.

Volgens deskundigen uit de sector is de zaak belangrijk, omdat ze de doeltreffendheid van de gedragscode voor de levering van levensmiddelen ter discussie stelt, die werd opgesteld naar aanleiding van de bezorgdheid dat supermarkten hun leveranciers intimideerden.

Volgens Proctor onderhield hij gedurende 20 jaar een nauwe relatie met Lidl. Hij zegt dat de keten gebruikmaakte van zijn expertise toen de keten aanvankelijk op de Britse markt kwam en hier veel minder aanwezig was. Nu beweert de leverancier dat Lidl, toen het in Groot-Brittannië groeide, hem met ondankbaarheid heeft beloond door hem uit overeenkomsten te snijden en zijn producten abrupt te schrappen.

Bron: thisismoney.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.