SIAL, Parijs

Uit de oude doos: Peru ondervindt problemen met het vinden van transportruimte voor vers fruit

In de stand van Frutos del Pais in het Peruaanse paviljoen vertelde men ons dat de export van vers fruit naar West-Europa ernstige moeilijkheden ondervindt door het gebrek aan transportruimte in vliegtuigen. Met name de export van mango's, die aanzienlijk zou kunnen zijn, wordt hierdoor vrijwel onmogelijk gemaakt. Transport per schip is door de lange duur van de zeereis, op zijn minst 24 dagen, problematisch.
De export beperkt zich hierdoor vrijwel tot het transport van fruitpulp, dat langer houdbaar is. Dit pulp wordt als grondstof gebruikt in de Europese verwerkingsindustrie en dient onder andere als basis voor de steeds meer in populariteit stijgende exotische vruchtensappen.

De woordvoerster van Frutos del Pais

Ook India ori├źnteert zich op de Europese markt
De heer Inder Kumar van de Indian Economic Mission to the EEC, dat gevestigd is in het Trade Center in Brussel, vertelde ons dat ook India zich concentreert op de West-Europese markt. Ook hij zei problemen te hebben met het vinden van het juiste vervoer, zodat ook hier de export zich voornamelijk op fruitpulp richt. Over de moeilijkheden en mogelijkheden van de Indiase export hopen wij u binnenkort een reportage te kunnen bieden.

De heer Inder Kumar zoekt exoten-importeurs

Bron: Primeur 08 - Jaargang 03 - 28 oktober 1988


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.