Russische Federatie: Daling containerhandel is gestabiliseerd

De daling van de Russische containerhandel als gevolg van de sancties na de invasie van Oekraïne is gestabiliseerd. Terwijl de totale daling in de periode maart-december 37% bedroeg in vergelijking met dezelfde maanden een jaar eerder, was de totale overslag in december 31% lager op jaarbasis.

De Oostzee werd het zwaarst getroffen met 77% minder behandelde TEU (-80% in december). De volledige containerhandel in de Zwarte Zee daalde met 22%.

De belangrijkste haven aan deze kust, Novorossiysk, trok onlangs een aantal kleine diensten aan, zodat de daling in december slechts 7% op jaarbasis bedroeg, vergeleken met een daling van meer dan 40% in juli. In tegenstelling tot de Oostzee en de Zwarte Zee was de handel in het Verre Oosten in de periode maart-december zelfs 6% hoger en in de maand december zelfs 19% beter. Om het succes van de boycot tegen Rusland te bepalen, moet worden opgemerkt dat de Russische containervaart het jaar begon met een stijging van ongeveer 10%.

Bron: dynamar.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.