"Iran heeft een bijzondere positie in de tuinbouw"

Volgens de onderminister van Tuinbouwzaken van het land heeft Iran een bijzondere positie op het gebied van tuinbouw. Mohammad-Mehdi Boroumandi kondigde ook aan dat de oogst van tuinbouwproducten van het land in het lopende Iraanse kalenderjaar meer dan 25,8 mln ton bedroeg.

Verwijzend naar de belangrijke rol van telers en tuinders bij het handhaven van de voedselzekerheid, wees hij erop dat het land, afgezien van vier tropisch fruit, waaronder bananen, kokosnoten, mango's en ananas, volledig zelfvoorzienend is voor andere land- en tuinbouwproducten.

Verder zei Boroumandi dat het ministerie van Landbouw de teelt probeert te beheren door nieuwe exportmarkten aan te wijzen: "De opbrengst van groenten en fruit, die de consumptie overstijgt, kan worden opgenomen in het handelsdepot van het land. In dit verband probeert het ministerie van Landbouw een toename van de opbrengsten per oppervlakte-eenheid te bewerkstelligen door regelmatige programma's uit te voeren."

Bron: tehrantimes.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.