Eerste Italiaanse Valley Gold mandarijnen weer op de markt

Tien dagen eerder dan normaal zijn de eerste Valley Gold® mandarijnen, afkomstig van de jonge boomgaarden in Zuid-Italië, weer te vinden op enkele groothandelsmarkten en bij bepaalde retailers in Italië. 

Rocco Venezia

"Ik ben een paar dagen geleden begonnen met het plukken van het fruit. Ik lever ze aan de coöperatie Apofruit", zegt Rocco Venezia, een ondernemer uit Basilicata met 400 Valley Gold bomen geplant in juni 2020. "De reactie van de markt lijkt voorlopig veelbelovend. Ook de kwaliteit van de mandarijnen is goed. Ze hebben weinig pitjes, een interessant kaliber (ongeveer 170-180 g), een aantrekkelijke kleur en een Brixwaarde van ongeveer 15. Mijn boomgaard ligt op 80 meter boven zeeniveau, in de gemeente Montescaglioso (provincie Matera). De bodem is er rood, los en rijk aan gesteente, wat ervoor zorgt dat het water er zich niet kan ophopen." 

De teler vertelt dat hij dit jaar rond de 5 kg per plant verwacht. "Ik ben verrast door het aanpassingsvermogen van de bomen aan de bodem en de klimatologische omstandigheden van onze streek. Ik had niet gedacht dat ik in iets meer dan 24 maanden na de aanplant in staat zou zijn om het eerste fruit te plukken. De oogst had eigenlijk eind januari van start moeten gaan en doorgaan tot half februari, maar het milde klimaat van december heeft de kleuring vervroegd. Die vroege rijpheid schrikt me evenwel niet af, want het fruit toont de juiste balans tussen zuren en suikers, zelfs als het bijna overrijp is. De juiste voeding en snoei zijn wel basisprincipes om kwaliteit en kwantiteit te verkrijgen. Ik ben ervan overtuigd dat dit ras me zal blijven verrassen."

Gezien de tot nu toe behaalde teeltresultaten is de ondernemer van plan om de komende maanden nog eens twee hectare Valley Gold aan te planten.

Wie de boomgaard wil zien of informatie wil inwinnen over de aanpassing/groei van de planten, of met Venezia wil praten, kan contact met hem opnemen via onderstaande gegevens.

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Venezia
Tel: +39 346 968 5149 (Italië)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.