Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proefboxen met gratis avocado's in Italië

Masseria Fruttirossi, een bedrijf dat vooral bekend is als de grootste Italiaanse teler van granaatappelen, heeft de afgelopen dagen meer dan 1.000 kilo avocado's geoogst. In de komende dagen zullen er nu monsters van dit fruit naar diverse supermarkten in Italië worden verzonden. 

Davide De Lisi

Het ongeveer 40 hectare grote avocado-areaal (waarvan slechts de helft in productie is) werd aangeplant in 2019. De percelen bevinden zich in Castellaneta, in de provincie Tarente, op enkele kilometers van de kust. "Het is echt prachtig om avocado's in onze streek te zien groeien", zegt Davide De Lisi, teeltmanager van het bedrijf. "Met 20 mensen hebben we er twee volle dagen over gedaan om het fruit te oogsten. Eens in het magazijn worden de avocado’s gesorteerd en verpakt. De kartons kunnen niet worden aangekocht. We hebben vooralsnog te weinig volumes om te voldoen aan de reeds grote vraag van de retail. We verkopen wel enkele hoeveelheden via onze webshop en daarnaast verzenden we monsters naar onze bestaande klanten, met wie we graag deze eerste uitstekende teeltresultaten willen delen. Volgend seizoen kan er dan met programma’s worden gewerkt. Hoe dan ook hebben we nu al 700 kg meer dan vorig jaar, zodat we meer geschenken kunnen opsturen naar onze klanten." 

Links Hass avocado’s, rechts Ettinger

Er worden twee rassen geteeld: Hass en Ettinger. Voor beide rassen werden bevredigende resultaten behaald wat betreft kwalitatief en kwantiteit, ondanks het feit dat de planten nog erg jong zijn. "De Hass avocado’s, die de voorkeur genieten van de consument vanwege de zwarte schil – wanneer ze volledig rijp zijn – en het lichtgele vruchtvlees, wegen ongeveer 230-250 g, terwijl het gewicht van het Ettinger ras, dat een groene en gladde schil heeft, schommelt tussen 270 en 430 g", vertelt De Lisi. (Op de foto hiernaast het gewicht van een Ettinger avocado). 

De planten passen zich goed aan de teeltomstandigheden in Apulië aan. De stammen zijn stevig en de bomen reiken redelijk hoog, zelfs de planten die afgelopen zomer zijn aangeplant. "We hebben alle nodige maatregelen genomen om de teelt van exotisch fruit in Apulië mogelijk te maken. Er zijn twee grote uitdagingen: overmatige hitte en late nachtvorst. Het eerste probleem lossen we grotendeels op met schaduw- en anti-hagelnetten, het tweede met een innovatief antivorstsysteem", besluit de bedrijfsleider.

Voor meer informatie:
Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta (Tarente) - Italië
Tel: +39 (0)99 9647688
info@masseriafruttirossi.com
lomesuperfruit.com

Publicatiedatum: