Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gevolgen van citrustekort voelbaar voor Israëlische exporteur

"Citrusmarkt zal de hele maand februari sterk blijven"

"Hoewel de Israƫlische citrusoogst lager is dan een paar jaar geleden, hebben de exporteurs het momenteel goed," zegt Planet Israel exportmanager Betsalel Ohana: "Op dit moment voelen we de effecten van het citrustekort. De vraag is momenteel zeer groot, zo groot zelfs dat we niet alle gevraagde hoeveelheden kunnen leveren. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het tekort aan citrus een wereldwijd verschijnsel is. Verschillende teeltlanden hebben te maken met verschillende uitdagingen, zoals stormen en droogte. Zoals men kan verwachten tijdens een tekort, zijn de prijzen van citrus gestegen, met ongeveer twintig tot dertig cent per kilogram."

Door deze tekorten verwacht Ohana dat de vraag minstens een paar maanden op een hoog niveau zal blijven. "Voor ons bij Planet Israel geldt dat we momenteel veel van onze volumes exporteren naar Noord-Amerika en Canada. Voor de Europese markt richten we ons vooral op Frankrijk en Nederland. Met de wereldwijde tekorten in gedachten, verwachten we dat de markt ook in februari sterk zal blijven. En zelfs tijdens een normaal seizoen zijn de markten altijd sterk. We verwachten dus een zeer goede tijd de komende weken, aangezien de vraag waarschijnlijk niet zal afnemen," besluit Ohana.

Voor meer informatie:
Betsalel Ohana
Planet Israel
Tel: +972 54 738 34 36
israel@planetfareast.com
www.planetisrael.farm

Publicatiedatum: