Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ramadan en koud weer verhogen de vraag naar dadels

Aangezien de vraag naar dadels twee maanden voor de Ramadan toeneemt, richten de Iraanse telers zich op de bevoorrading van het Indiase subcontinent, waar meer dan 500 miljoen moslims wonen. "We voldoen aan de behoeften van onze buurlanden, met name de Indiase markt. Onze betalingsvoorwaarden zijn eenvoudig en de geografische nabijheid verlaagt de kosten voor Indiase importeurs", zegt Hossein Vasei, CEO van Amoot Iranian. 

Volgens Vasei neemt de vraag elk jaar toe tijdens de winter, maar het bijzondere van dit seizoen is dat de maanmaand Ramadan [22 maart-20 april], waarin de dadelconsumptie in de moslimwereld toeneemt, samenvalt met het koude seizoen. "We denken onze prijzen te kunnen verhogen vanwege de grote vraag en we hopen daarna dat prijsniveau voor de rest van het seizoen aan te houden."

De exporteur probeert ook de Europese markt te betreden: "We hebben geïnvesteerd in koelfaciliteiten en hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van verpakkingen om onze producten op de internationale markt te kunnen afzetten. Bij gebrek aan een systeem voor bankoverschrijvingen tussen Iran en Europese landen regelen we de betalingen via onze bankrekeningen in de Verenigde Arabische Emiraten", zegt Vasei.

"Veel van onze concurrenten in de Iraanse dadelsector bezitten geen palmboomgaarden en kopen van telers. Ze maken daarnaast gebruik van gehuurde koelhuizen die niet aan de vereiste normen voldoen. Ook verkopen de meesten de dadels aan tussenpersonen en verladen ze dus niet zelf hun product naar de bestemmingsmarkten. Wij daarentegen hebben grote koelfaciliteiten. We gebruiken ook producten om larven buiten te houden. Onze dadels zijn zeer romig en onze manier van zakendoen is soepel. Dit maakt van ons het juiste adres voor Iraanse dadels."

Voor meer informatie:
Hossein Vasei
Amoot Iranian
Tel: +98 915 689 3506 (Iran)
h.vasei@amoot.com
www.amootiranian.com

Publicatiedatum: