Nieuwe methode om peren beter lang te bewaren

Om de prijzen laag en de peren langer vers te houden, onderzoeken onderzoekers van Virginia Tech in het College of Agriculture and Life Sciences hoe peren veranderen tijdens de opslag en hoe deze informatie kan worden gebruikt om de risico's voor de voedselveiligheid op termijn laag te houden.

"De hardfruitsector gebruikt een methode die het natuurlijke rijpingsproces van de peren vertraagt, zodat consumenten het hele jaar door verse peren kunnen krijgen en consumenten kan helpen binnen hun budget te blijven", aldus Alexis Hamilton, mede-hoofdonderzoeker van het project, en assistent-professor microbiologie van de voedselverwerkende industrie in het Department of Food Science and Technology en Virginia Cooperative Extension specialist. "Het is echt een goede manier om dit product het hele jaar door te telen en op de markt te brengen."

Tijdens de tweejarige subsidie van 335.000 dollar van het Center for Produce Safety werken onderzoekers van Virginia Tech samen met de universiteit van Georgia om verschillende opslagmethoden te onderzoeken om bederf en problemen met de voedselveiligheid bij langdurige opslag van de populaire boomvrucht te verminderen.

"Iedereen die ooit een product in de koelkast heeft gelegd, weet dat het uiteindelijk bederft", aldus Hamilton. "Dit onderzoeksproject zal ons helpen te begrijpen hoe de huidige praktijken van de sector het bederf en de voedselveiligheid kunnen beïnvloeden, zodat we bruikbare aanbevelingen kunnen doen aan de sector om het bederf nog verder uit te stellen zonder de risico's voor de voedselveiligheid te vergroten. We hopen dat deze aanbevelingen ook kunnen worden toegepast op andere soorten hardfruit."

Hamilton werkte eerder samen met de Washington Tree Fruit Research Commission in de staat Washington en onderzocht toen hoe de langdurige opslagomgeving de veiligheid van verse appels kan beïnvloeden. "We hebben een aantal interessante dingen geleerd over hoe bederfproblemen na verloop van tijd de risico's voor de voedselveiligheid kunnen beïnvloeden", zei ze. "We hopen deze vraag toe te passen en enkele andere risicobeperkende maatregelen toe te voegen voor de opslag van peren."

Momenteel worden peren in papier verpakt in dozen of opgeslagen in bulkbakken voor de duur van maximaal een jaar.

De onderzoekers, waaronder Laura Strawn, universitair hoofddocent van de afdeling en hoofdonderzoeker van het project, zullen eerst kijken naar microbiële gemeenschappen op het oppervlak van peren en bestuderen hoe de gemeenschappen veranderen tijdens de opslagomgeving. Vervolgens zullen de drie belangrijkste spelers worden geïdentificeerd en getest tegen een ziekteverwekker in levensmiddelen.

"De toepassing van metagenomische benaderingen biedt interessante mogelijkheden om gaten in de kennis op te vullen en de voedselveiligheid en -kwaliteit voor de sector te verbeteren", aldus Strawn. "Inzicht in microbiële gemeenschappen kan nieuwe synergetische of antagonistische relaties tussen organismen en ziekteverwekkers die bederf veroorzaken, opleveren."

Voor meer informatie:
Max Esterhuizen
Virginia Tech
Tel: +1 540 231 6630
vtx.vt.edu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.