QC-softwaretool vat seizoensgegevens in een handomdraai samen

Vincent Riddell is de oprichter van Top QC, een geïntegreerde softwareoplossing voor kwaliteitscontrole die kan worden gebruikt op mobiel, desktop of iPad. Voordat hij deze dienst startte, verzamelde Vincent een reputatie in de internationale vershandel. Hij werkte onder meer voor de Golden Wing Mau Group in Shenzhen en Levarht in Nederland. Vervolgens richtte hij Riddell Systems op, een bedrijf dat informatie over de fruitmarkt en softwareoplossingen levert. Deze gecombineerde ervaring en internationale kijk op de fruitsector inspireerde hem om de verschillende elementen samen te brengen in Top QC, een softwareoplossing op maat voor de uitdagingen op het gebied van kwaliteitscontrole binnen de internationale fruitsector.

Het sterkste verkoopargument van Top QC is dat het tijd bespaart voor kwaliteitscontroleurs en de gerelateerde informatie stroomlijnt voor het management en het commerciële team, met alle relevante gegevens beschikbaar en opgeslagen op een centrale locatie.

Vincent legt uit hoe Top QC werkt: "Het inspectieproces volgt meestal een vast patroon: een container arriveert, deze wordt geopend, er worden monsters genomen en een visuele en of monsterinspectie gedaan. Het fruit vervolgt dan zijn weg naar de groothandel, retailer of online verkoopkanalen. Onze softwareoplossing kan worden geïntegreerd vanaf het moment dat de container wordt verpakt bij de teler, totdat deze wordt geopend door de importeur. De QC inspectie zelf kan direct worden gedaan op een laptop of mobiele telefoon, natuurlijk kan de inspectie foto's en vastgelegde details bevatten, zoals verpakking, grootte, merken, enz. Vanaf dit punt wordt automatisch een QC rapport gegenereerd en krijgt de manager een melding.

"Onze oplossing heeft veel voordelen. Ten eerste kan Top QC worden gebruikt op verschillende platforms, waaronder mobiel en desktop. Alle beelden die worden geüpload worden gecomprimeerd om ruimte te besparen met behoud van beeldkwaliteit. Rapporten worden automatisch gegenereerd en er wordt een link gemaakt voor klanten om het rapport te delen met hun partners, uiteraard kan ook het traditionele PDF-inspectierapport worden gedownload. Dit alles draagt bij tot een verbeterde en praktische werksituatie voor de inspecteurs, maar ook voor het management, omdat zij in een mum van tijd de seizoenen kunnen samenvatten," vervolgt Vincent.

Top QC's digital lay-out op tablet en telefoon

Qua informatie kan een bedrijf meerdere inspectieteams hebben, of betrokken partijen. Met het Top QC-platform kan alle informatie worden opgeslagen en gecentraliseerd, maar tegelijkertijd toegankelijk worden gemaakt voor alle teams. De toegang kan ook worden beheerd zodat sommige belanghebbenden volledige toegang krijgen en andere beperkte toegang.

"We vergemakkelijken een betere besluitvorming, omdat we meer informatie beschikbaar maken voor analyse. Ons systeem creëert automatisch professionele rapporten die kunnen worden gedeeld en alle informatie is georganiseerd en toegankelijk via overzichten," vervolgt Vincent.

Voor verschillende belanghebbenden heeft het programma verschillende voordelen: "Voor de inspecteur hebben we een gebruiksvriendelijke app gemaakt die het werk stroomlijnt en tijd bespaart tijdens de inspectie en erna. Voor het management krijgen ze toegang tot een gestructureerde database waar informatie gemakkelijk toegankelijk is, wat geïnformeerde besluitvorming, inzicht in seizoensgebonden trends en strategische planning ondersteunt."

"Flexibiliteit is een hoeksteen van de software," zegt Vincent. "Hoe we de software hebben ontworpen is om het flexibel te houden. In de kern moet het eenvoudig en praktisch zijn: het moet zich kunnen aanpassen aan elke omgeving. Elke importmarkt heeft een inspectieproces en elke markt staat open voor zaken, maar alle markten verschillen ook enigszins van elkaar. Wat de prijsstructuur betreft: het is een jaarlijks te betalen abonnementsgeld. We baseren het op de inspecties van het bedrijf in de voorgaande jaren. Zo volgen we de prestaties van onze klanten en groeien we mee. Partnerschappen zijn erg belangrijk voor ons en we hopen echt op een continue, duurzame en wederzijds voordelige relatie."

Voor meer informatie:
Vincent Riddell
TOPQC
www.topqc.tools 
vincent@topqc.tools 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.