Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
William Nannes, J.P. Beemsterboer Food Traders:

"Uienexport stilgevallen in zakkende markt"

Tholen - De uienmarkt is momenteel zo dood als een pier. "Wij hebben 7 januari de laatste boot geladen en sindsdien is het stilgevallen. Nu gebeurt er al twee weken heel weinig. In Senegal zakken de prijzen, de eigen oogst komt daar eerder op de markt dan verwacht, waardoor men versneld richting hun eigen prijsniveau moet gaan. Maar er staan nog uien op de kade, dus de laatst verstuurde uien zullen ook niet al te veel geld voor ze opleveren", aldus William Nannes van J.P. Beemsterboer Food Traders.



"Al met al is het geen gezonde situatie op dit moment. Er worden uien bij de teler opgeladen voor een prijsniveau rond de 45-50 cent, maar de baalprijs ligt op hetzelfde niveau", vervolgt de exporteur. Ook het vervolg van de markt is volgens William lastig in te schatten. "We zijn momenteel duurder dan onze buurlanden. Vraag vanuit Oost-Europa is er daarom nog nauwelijks, hoewel de alternatieven ook beperkt zijn. Maar iedereen hangt in deze zakkende markt achterover en dus is het afwachten tot de bodem is bereikt."

Voor meer informatie:
William Nannes
J.P. Beemsterboer Food Traders
+31 226396408
wnannes@beemsterboer.nl
www.beemsterboer.nl